Tort Papusa

Postat de Andrews in Torturi
22 Ian 2015 | 7907 vizualizari
Tort Papusa

Ori de cate ori pregatesc acest tort imi face mare placere pentru ca stiu ca orice fetita isi doreste sa fie printesa .

Ingrediente

  • Pentru Blat folosim urmatoarele ingrediente:
  • 10 oua;
  • 14 linguri de zahar
  • 14 linguri de faina;
  • 30 ml de ulei sau unt;
  • 50 gr. cacao sau ciocolata ( folositi cacao sau ciocolata daca vreti sa faceti blatul de cacao daca vreti blatul de vanilie adaugati esenta de vanilie si veti avea blatul de vanilie)
  • 1/2 esenta de rom
  • Pentru a avea o crema delicioasa si sanatoasa vom avea nevoie de :
  • 1 L de lapte proaspat de vaca
  • 6 galbenusuri
  • 250 gr. zahar
  • 75 gr. cacao
  • 4 lingurite de amidon sau faina
  • 100 gr. de unt
  • Pentru a prepara siroul am pus intr-o cratita
  • 500 ml apa,
  • 200 gr. zagar ,
  • 3 plicuri de capucino clasic,
  • 1 esenta de rom.
  • Decor
  • 1 L de frisca

Mod de preparare

Dragii mei, blatul eu il prepar asa:

Pun ouale intr-un bol, le mixez foarte bine pana isi maresc volumul, adaug zaharul si mixez in continuare pana nu se mai simte zaharul la mixat, apoi adaug uleiul si esenta si mixez inca 3 minute. Lasam mixerul deoparte si adaugam faina si cele 50 g de cacao si le amestecam cu o spatula de silicon usor si de jos in sus fara a face miscari bruste pentru a nu-si  pierde din volum si l-am turnat in tava dreptunghiulara, apoi l-am bagat la cuptor si a tot stat acolo pana am facut testul cu scobitoarea.

Cat a fost blatul la cuptor am facut crema in felul urmator :

Am luat o cratita si am  turnat laptele am adaugat galbenusurile, zaharul, cacaoa si amidonul, esenta de rom, apoi le-am mixat foarte bine pentru a nu avea cocoloase si dupa mixare urmatorul pas a fost sa pun cratita pe aragaz si am invartit in cratita cu un tel in forma de para pana s-a ingrosat crema si am dat-o la o parte de pe aragaz si am adaugat untul si iar am amestecat.

Siropul este simplu:

Apa o pui intr-o cratita adaugi zaharul si il lasi sa fiarba. Dupa ce a dat in cateva clocote opriti aragazul si adaugati capucino, cand s-a mai racit siropul adaugati esenta de rom.

Montarea Tortului

Pentru montare luati un castron mai adanc si o papusa si procedati in felul urmator:

Luati castronul si  imbracati peretii castronului in  folie de prospetime si incepeti sa taiati din blat pentru a asambla exact ca tortul normal. Dupa ce ati terminat de montat il bagati la frigider timp de 2 ore apoi il scoateti de la frigider si il intoarceti sa scoateti blatul din castron si in varful castronului bagati papusa si apoi bateti frisca si incepeti sa ornati dupa propria imaginatie.

In poze veti vedea cum l-am decorat eu 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Papusa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort papusa

Postat de sufletista

Tort papusa

Vom face 2 blaturi deci vom dubla cantitatile. Primul blat- mixam 6 albusuri cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam ca la bezea,galbenusurile le amestecam cu uleiul si esenta de rom, si...

Citeste continuarea

Tort Barbie

Postat de Geanina87

Tort Barbie

Am separat albusurile de galbenusuri.Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile le-am mixat impreuna cu zaharul, apoi le-am incorporat cu albusurile spuma. Faina am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.01.2015, 13:20
frumos
la 23.01.2015, 14:57
frumos

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking