Ingrediente
- Pentru Blat folosim urmatoarele ingrediente:
- 10 oua;
- 14 linguri de zahar
- 14 linguri de faina;
- 30 ml de ulei sau unt;
- 50 gr. cacao sau ciocolata ( folositi cacao sau ciocolata daca vreti sa faceti blatul de cacao daca vreti blatul de vanilie adaugati esenta de vanilie si veti avea blatul de vanilie)
- 1/2 esenta de rom
- Pentru a avea o crema delicioasa si sanatoasa vom avea nevoie de :
- 1 L de lapte proaspat de vaca
- 6 galbenusuri
- 250 gr. zahar
- 75 gr. cacao
- 4 lingurite de amidon sau faina
- 100 gr. de unt
- Pentru a prepara siroul am pus intr-o cratita
- 500 ml apa,
- 200 gr. zagar ,
- 3 plicuri de capucino clasic,
- 1 esenta de rom.
- Decor
- 1 L de frisca
Mod de preparare
Dragii mei, blatul eu il prepar asa:
Pun ouale intr-un bol, le mixez foarte bine pana isi maresc volumul, adaug zaharul si mixez in continuare pana nu se mai simte zaharul la mixat, apoi adaug uleiul si esenta si mixez inca 3 minute. Lasam mixerul deoparte si adaugam faina si cele 50 g de cacao si le amestecam cu o spatula de silicon usor si de jos in sus fara a face miscari bruste pentru a nu-si pierde din volum si l-am turnat in tava dreptunghiulara, apoi l-am bagat la cuptor si a tot stat acolo pana am facut testul cu scobitoarea.
Cat a fost blatul la cuptor am facut crema in felul urmator :
Am luat o cratita si am turnat laptele am adaugat galbenusurile, zaharul, cacaoa si amidonul, esenta de rom, apoi le-am mixat foarte bine pentru a nu avea cocoloase si dupa mixare urmatorul pas a fost sa pun cratita pe aragaz si am invartit in cratita cu un tel in forma de para pana s-a ingrosat crema si am dat-o la o parte de pe aragaz si am adaugat untul si iar am amestecat.
Siropul este simplu:
Apa o pui intr-o cratita adaugi zaharul si il lasi sa fiarba. Dupa ce a dat in cateva clocote opriti aragazul si adaugati capucino, cand s-a mai racit siropul adaugati esenta de rom.
Montarea Tortului
Pentru montare luati un castron mai adanc si o papusa si procedati in felul urmator:
Luati castronul si imbracati peretii castronului in folie de prospetime si incepeti sa taiati din blat pentru a asambla exact ca tortul normal. Dupa ce ati terminat de montat il bagati la frigider timp de 2 ore apoi il scoateti de la frigider si il intoarceti sa scoateti blatul din castron si in varful castronului bagati papusa si apoi bateti frisca si incepeti sa ornati dupa propria imaginatie.
In poze veti vedea cum l-am decorat eu
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Papusa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
|