Tort pentru Bia - la 2 luni

Postat de adasev12 in Torturi
21 Aug 2011 | 4219 vizualizari
Tort pentru Bia - la 2 luni

uite ca e miezul noptii si eu nu am ce face, postez torturi la ora asta,...in loc sa dorm...dar abia acum mi-am facut timp...tortul e pentru printesa mea scumpa Bianca care a facut 2 luni azi...sa o pupe mamica, de dulceata!!!!

Ingrediente

  • blat:
  • 4 oua
  • 2 lg ulei
  • 4 lg zahar
  • 4 lg praf de budinca de ciocolata
  • 2 lg faina
  • 1/2 praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • crema de banane:
  • 4 banane coapte bine
  • 300 ml iaurt de banane
  • 200 ml frisca
  • 20 g gelatina foi
  • crema de ciocolata:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 200 ml frisca+ 100 ml
  • 10 g gelatina foi
  • glazura; ( asta m-a terminat, am vrut sa fac glazura la rece dar nu mi-a iesit...m-a chinuit rau de tot...)
  • 100 g nuttella
  • 125 g zahar pudra
  • 2 lg ulei
  • 3 lg cacao amara
  • 3 lg apa fierbinte
  • sirop:
  • 250 ml apa
  • 3 lg zahar
  • 2 esente de rom de 2 ml fiecare ( uraaaa....am gasit, in sfarsit, esenta de rom...)
  •  + o banana feliata + 3 lg dulceata de pepene rosu +200 ml frisca +jeleuri pt ornat

Mod de preparare

Blatul l-am facut ca un pandispan obisnuit...nu insist, toata lumea stie....

Crema de banane: bananele le-am dat la blender  si le-am facut terci, am adaugat iaurtul, gelatina am hidratat-o cu putina apa, apoi am pus la topit la foc mic...am lasat putin sa se racoreasca si am amestecat bine in pireul de banane. Frisca am batut-o  bine si am adaugat-o si pe ea.

Intr-o tava rotunda, in care am copt si blatul, am pus folie pe fund si am turnat crema de banane. Am mai feliat o banana si am turnat-o deasupra  apoi am dat la rece cam 6 ore...( de fapt la mine a ramas peste noapte, ca am facut-o aseara f tarziu...iar dimineata am facut restul....)

Crema de ciocolata: am topit ciocolata cu 100 ml lapte,  gelatina la fel ca mai sus, apoi am adaugat la ciocolata si am amestecat bine. Am batut si frisca bine si am amestecat -o cu ciocolata.

Am taiat blatul in doua si am insiropat bine jumatate de blat, am intins peste crema de banane dulceata de  pepene si apoi am asezat blatul. Am turnat crema de ciocolata si am dat iar la rece catreva ore.

Dupa ce s-a intarit si crema de ciocolata am asezat al doilea blat insiropat. Siropul l-am facut amestecand zaharul cu apa pe foc, iar dupa racire  cu esenta de rom.

Glazura: asta mi-a scos peri albi...nu ca n-aveam  deja...dar  mi-a mai scos cativa cu siguranta....deci...am amestecat zaharul cu cacao , uleiul si apa fierbinte si am amestecat bine, apoi am turnat peste tort...dar a fost un fiasco...nu stiu de ce, dar s-a scurs pe alaturi...asa ca am luat-o usor de pe tort si apoi am vrut sa ung  cu Nutella...dar a naibii ca nici pe asta nu o puteam intinde...pana la urma am amestecat nutella cu glazura si cu ajutorul unui cutit umezit cu apa fierbinte pana la urma am reusit cumva cumva sa o intind pe tort... nu a iesit prea bine...dar e si ultima data cand  mai fac eu experimente de astea...de-acum numai glazura de ciocolata topita...aia e sigura 100%

Am ornat tortul cu frisca si niste jeleuri...ca doar e pt copii!!!!si-l papa mama!!!!

Offf.....greu frate, greu! dar tare buuun!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru Bia - la 2 luni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Retete similare

Tortul meu Napoleon

Postat de simona72

Tortul meu Napoleon

Pentru foi: am ales modul cel mai simplu, la robotul de bucatarie. In bolul robotului am pus untul rece taiat cubulete si faina. Am mixat pana amestecul a devenit nisipos. Am amestecat celelalte...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema de branza si jeleu de visine

Postat de katty

Desert tort cu crema de branza si jeleu de visine

Incepem cu pregatirea ruladei. Mixam intr-un castron ouale intregi cu sarea, zaharul vanilat si zahar pana zaharul se topeste si capata o consistenta cremoasa. Cernem faina impreuna cu praful de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.08.2011, 09:44
La cat mai multe lunite pentru pui mic!
la 21.08.2011, 09:49
Eu cred ca glazura nu avea cum sa iasa o data ce nu avea in ea si ceva...stabilizator, cum e gelatina.

Pana la urma, tot raul spre bine... ati papat un tort delicios!

Si o observatie, nicidecum mustrare Ar fi bine ca reteta sa fie scrisa integral. Chiar daca un blat pare banal, poate nimereste pe aici cineva care chiar nu stie cum se face un pandispan. Si in plus, o reteta este mai bine punctata daca este bine redactata.
la 21.08.2011, 09:58
Mai dulce este fetita decat tortul ! Sa traiesiti printesa micasi sa fii sanatoasa si norocoasa!
la 21.08.2011, 09:59
Ce poate fi mai frumos? Un tort delicios pentru o printesa mica. La cat mai multe luni si cat mai multe totruri!!! Mamico sa te bucuri de fiecare zi petrecuta impreuna cu odorasul tau si sa-i faci cat mai multe prajituri.
Eu cred ca Miha are dreptate si apoi suntem aici sa invatam unele de la altele si nu sa ne suparam. Cu toata dragostea...
la 21.08.2011, 10:26
miha.... ...sigur ca nu ma supar, paote ai dreptate...sau paote mi-era mie lene la miezul noptii sa mai scriu ....iar despre glazura asa aveam reteta pt glazura la rece... ...doamne ce m-a chinuit...si nu aveam cioco in casa si era tarziu...dar lasa ca mi-am invatat lectia...

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking