Tort pentru surioara mea

Postat de Elena_Daria in Torturi
16 Sep 2011 | 3484 vizualizari
Tort pentru surioara mea

Surioara mea draga isi dorea de mult un tortulet cu papusica...si cum mami nu se incumeta sa il faca,fara sa mai stau pe ganduri am trecut la treaba:)nu a iesit cum imi imaginam eu,dar surioara mea s-a bucurat foarte mult,ba chiar m-a intrebat daca il putem lasa asa pt totdeauna;))

Ingrediente

  • BLAT:
  • 9 oua
  • 280 g zahar
  • 45 ml apa rece
  • 45 ml ulei
  • 12 lg faina
  • praf de copt
  • putina sare
  • esenta de vanilie
  • CREMA:
  • un plic crema de ciocolata dr.Oetker
  • un plic crema de vanilie dr.Oetker
  • 460 ml lapte
  • 6 lg zahar pudra
  • bucatele de ciocolata
  • SIROP:
  • 300 g zahar
  • 400 ml apa
  • esenta de rom
  • DECOR:
  • 200 g marshmallow
  • 800 g zahar pudra
  • 2 lg apa

Mod de preparare

BLAT:se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza iar pana se intaresc foarte bine.Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de jos in sus.Treptat se adauga faina amestecata cu praf de copt. Se amesteca bine.

In tava unsa,tapetata cu hartie de copt,se pune compozitia si se coace 30-35 minute la 170 grade C. Eu am copt blaturile in 2 cratite rotunde in asa fel incat sa iasa forma de rochita

CREMA:intr-un castron se pun 230 ml lapte, zaharul pudra (3 lg) si praful pentru crema,se mixeaza timp de 5-8 minute. La fel procedam si cu al 2-lea plic.Dupa ce le-am preparat cat timp se raceste blatul se baga la frigider.

SIROP:se pune zaharul la topit, iar cand e gata se adauga apa(o sa se intareasca dar nu va faceti griji ca se topeste el)lasam sa fiarba putin si la final adaugam esenta de rom.

DECOR:eu am topit marshmallow-urile pe abur impreuna cu cele 2 lg de apa.Dupa ce s-au topit se iau de pe abur si se adauga 300 g zahar pudra,atat cat sa se poata intinde pe masa,pentru a incepe "chinul":D...restul de zahar se pune pe masa unde framantam si incepem sa lucram,o sa va doara mainiile de la cat trebuie framantat ca sa nu se mai lipeasca.cand este gata(nu se mai lipeste) se intinde o foaie subtire cu care vom aciperii blatul,si vom imbraca papusica.

ASAMBLARE:blaturile racite se taie in 3,se insiropeaza si se pun unul peste altul(blat,sirop,crema si tot asa),deasupra cremei de ciocolata am pus bucatele de ciocolata...daca nu va iasa forma foarte bine puteti sa taiati usor cu cutitul in asa fel incat sa dati forma de rochiita.dupa ce am terminat se acopera cu folie si se da la frigider peste noapte.Va recomand ca fondatul marshmallow sa il faceti chiar inainte de a va apuca sa decorati papusica.(eu l-am tinut la frigider 30 de minute si s-a lucrat foarte greu cu el)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru surioara mea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort cu mascarpone, mure si banane

Postat de mirela0911

Desert tort cu mascarpone, mure si banane

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si green sugar, adaugat pe rand. Galbenusurile se omogenizeaza cu uleiul, apoi se toarna in fir subtire peste albusuri...

Citeste continuarea

Tort cu nucă de cocos şi mere

Postat de Zamfira

Tort cu nucă de cocos şi mere

Curăţăm merele şi le tăiem cubuleţe. Frecăm cele 6 gălbenuşuri cu 200 g zahăr până când devin o pastă deschisă la culoare. Adăugăm iaurtul şi laptele,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.09.2011, 13:51
foarte dragut!
la 16.09.2011, 14:00
yammy ce buuunatate
la 16.09.2011, 14:13
la 16.09.2011, 14:25
va multumesc mult:*
la 16.09.2011, 14:53
la multi ani suroiarei tale dar crema marshmallow ai facut-o sau ai cumparat-o ?
ca daca ai cumparat-o as vrea sa stiu si eu de unde

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking