Tort Pianoforte

Postat de luminita468 in Torturi
21 Aug 2012 | 5579 vizualizari
Tort Pianoforte

Preparat pentru nepoata mea cu ocazia zilei de nastere.

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 14 oua
  • 600gr. miere
  • 8 pahare faina
  • 4 linguri cacao praf
  • 2 pachetele praf de copt
  • 2 pahare zahar
  • 200 gr ulei
  • un virf de cutit de sare
  • Crema 1:
  • 1 l smintina
  • 2 pahare zahar
  • 2 pahare de nuci (prajite si maruntite)
  • 1 pachetel de vanilie
  • Crema 2:
  • 500 gr ciocolata niagra
  • 100 ml lapte
  • 50 gr unt
  • Siropul
  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • Ciocolata alba 50 gr,
  • zahar pudra.

Mod de preparare

Aluatul:

Se despart albusurile de galbenusuri, albusurile se pun in frigider pentru 30 minute. Galbenusurile se lasa in odaie. Se bat galbenusurile cu 1 pahar zahar, se adauga 200 ml ulei, cacaoa, mierea si 1 pahar faina si praful de copt. Albusurile se bat cu un virf de cutit de sare si cu 1 pahar de  zahar. Se adauga albusurile in galbenusuri si se amesteca usor adaugand restul de faina. Se coc 4 blaturi patrate 30 pe 30 cm. la temperatura de 180 gr pentru circa 30 minute. 

Crema 1:

Se bate smantina cu 2 pahare de zahar, pina devine groasa, apoi se adauga vanilia.

Cu aceasta crema se ung blaturile racite si stropite cu sirop.

Crema 2 este pentru decorarea tortului. Se dizolva ciocolata cu laptele si untul pe aburi. Cand totul e omogen se intinde pe tort, taiat in forma de pian.

Claviatura la pian se face din ciocolata alba si neagra si zahar pudra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Pianoforte" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort cu crema duo de ciocolata, visine si alune pralinate

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu crema duo de ciocolata, visine si alune pralinate

Crema de ciocolata neagra: Rupem ciocolata, o punem intr-o cratita mai groasa, turnam frisca lichida peste. Punem cratita pe foc, focul sa nu fie prea mare. Amestecam continuu, pana...

Citeste continuarea

Desert tort inima cu mascarpone si fructe

Postat de mirela0911

Desert tort inima cu mascarpone si fructe

Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare. La final se adauga apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.08.2012, 16:50
deci sunt prima servita
la 21.08.2012, 16:51
Bine ai venit!
la 21.08.2012, 16:53
si ai mare grija...ca familia bucatarasilor provoaca dependenta
la 21.08.2012, 16:55
Bravo
la 21.08.2012, 17:01
foarte frumos sa inteleg ca e o viitoare cantareata

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking