Ingrediente
- Aluatul:
- 14 oua
- 600gr. miere
- 8 pahare faina
- 4 linguri cacao praf
- 2 pachetele praf de copt
- 2 pahare zahar
- 200 gr ulei
- un virf de cutit de sare
- Crema 1:
- 1 l smintina
- 2 pahare zahar
- 2 pahare de nuci (prajite si maruntite)
- 1 pachetel de vanilie
- Crema 2:
- 500 gr ciocolata niagra
- 100 ml lapte
- 50 gr unt
- Siropul
- 200 ml apa
- 2 linguri zahar
- Ciocolata alba 50 gr,
- zahar pudra.
Mod de preparare
Aluatul:
Se despart albusurile de galbenusuri, albusurile se pun in frigider pentru 30 minute. Galbenusurile se lasa in odaie. Se bat galbenusurile cu 1 pahar zahar, se adauga 200 ml ulei, cacaoa, mierea si 1 pahar faina si praful de copt. Albusurile se bat cu un virf de cutit de sare si cu 1 pahar de zahar. Se adauga albusurile in galbenusuri si se amesteca usor adaugand restul de faina. Se coc 4 blaturi patrate 30 pe 30 cm. la temperatura de 180 gr pentru circa 30 minute.
Crema 1:
Se bate smantina cu 2 pahare de zahar, pina devine groasa, apoi se adauga vanilia.
Cu aceasta crema se ung blaturile racite si stropite cu sirop.
Crema 2 este pentru decorarea tortului. Se dizolva ciocolata cu laptele si untul pe aburi. Cand totul e omogen se intinde pe tort, taiat in forma de pian.
Claviatura la pian se face din ciocolata alba si neagra si zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Pianoforte" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|