Tort printesa Sofia

Postat de pusikmea in Torturi
14 Ian 2014 | 7890 vizualizari
Tort printesa Sofia

Tortul acesta l-am facut pentru noua noastra prietena Madalina, care este si colega cu Andutu. Nu este el unul foarte reusit, insa speram noi ca a fost pe placul sarbatoritei pentru ca l-am facut cu mare drag.

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 10 oua
  • 500 g de zahar tos
  • ~ 200 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • 500 g faina
  • esenta vanilie
  • pentru crema ganache:
  • 700 g ciocolata menaj
  • 720 ml frisca lichida
  • pentru printesa sofia:
  • ~300 g zahar pudra coronita
  • 1 punga bomboane marshmallow - 100 g
  • 2 linguri apa
  • pentru ornat:
  • 600 ml frisca
  • bomboane in forma de inimioara

Mod de preparare

Cu o seara inainte de a face tortul, facem fondantul:

Punem bomboanele intr-un vas peste care vom pune cele 2 linguri de apa si le topim la bain marie, amestecand continuu. Dupa ce s-au topit incepem sa daugam zaharul pudra amestecand cu lingura, din momentul in care nu se mai poate amesteca cu lingura incepem sa framantam cu mana. Trebuie sa iasa ca un aluat moale si pufos. Dupa ce l-am famantat bine il invelim intr-o folie si-l dam la frigider pana a 2 a zi. Se poate pastra o luna in frigider.

Pentru printesa Sofia avem nevoie de un desen scos la imprimanta in 3 exemplare. Decupam fiecare parte a corpului cu foarfeca. Oprim un exemplar pentru a avea intregul model.

Inainte de a lucra cu fondantul trebuie scos cu cateva ore la temperatura camerei. Coloram o bucata cu colorant mov pentru a face rochita, eu restul le-am pictat. Pentru a face rochita intindem fondantul mov si decupam cu un cutit mic, pe marginea modelului.

La fel procedam si cu celelalte forme din desen sau putem decupa totul dintr-o singura bucata si cu pensula pictam fiecare parte a desenului in functie de model.

Nu stiu daca am explicat eu cum trebuie si nu am avut nici timp sa pozez procedeul. Eu m-am insiprat de aici si poate va este si voua folositor.

Pregatim blatul

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta, faina amestecata cu praful de copt, dupa care omogenizam bine compozitia cu o spatula. Punem compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt (tava de la aragaz)  si o dam la cuptorul preincalzit cca 30 min la foc mediu.

Intre timp pregatim crema:

Rupem ciocolata bucatele mici si o punem intr-un vas, peste care turnam frisca lichida. Punem vasul pe foc si aducem la punctul de fierbere ( atentie, nu trebuie sa fiarba! ) omogenizam compozitia si lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit bine o mixam pana isi dubleaza volumul si incepe sa se deschida la culoare. Taiem blatul de tort in 3.

Il insiropam cu lapte indulcit sau un sirop oarecare si incepem asamblarea, blat insiropat - crema - blat insiropat -  crema - blat - crema.

Deasupra punem frisca pe care o mixam bine ( oprim din frisca pentru a face niste moate - optional ).

Peste frisca am pus-o pe Printesa Sofia si am mai ornat cu cateva floricele din fondant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort printesa Sofia" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort cu glazura oglinda (mirror glaze)

Postat de AlexTeacher

Desert tort cu glazura oglinda (mirror glaze)

Incepem cu jeleul. Intr-un castron pune gelatina cu apa rece si las-o cca 10 min la hidratat; Intr-o craticioara pune zmeura congelata, zaharul si cognacul si pregateste-le la foc...

Citeste continuarea

Tort cu morcov si lamaie

Postat de Bianca20

Tort cu morcov si lamaie

Blat:  Faina se cerne intr-un bol si se adauga sarea, praful de copt si zaharul. Ouale se mixeaza cu uleiul, ghimbirul, nucsoara si scortisoara. Se adauga amestecul uscat in 2 transe si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.01.2014, 12:14
woow! bravo!foarte frumos si mare!
la 14.01.2014, 12:18
Multumesc Cori :*
la 14.01.2014, 12:21
Superb tocmai il vazusem pe facebook
la 14.01.2014, 12:24
Foarte frumos!! Bravo!
la 14.01.2014, 12:29
Multumesc Dia

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking