Ingrediente
- 6 oua
- 6 lg faina
- 6 lg zahar
- 3 lg cacao
- 200 gr ciocolata alba
- 200 ml frisca lichida
- 200 gr crema de branza
- un pliculet gelatina
- 200 gr capsuni proaspete
- pasta zahar
- 500 ml apa pt sirop
- 4 lg zahar brut pt sirop
- 120 gr unt nesarat frecat cu 50 gr zahar pudra
- colorant alimentar
Mod de preparare
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharulul si se bat pana se obtine bezeaua, dupa care adaugam faina si cacaoa. Compozitia se toarna intr-o forma de copt si se coace la foc potrivit cam 40 min.
Smantana lichida se infierbanta si se adauga ciocolata, se amesteca pana se topeste si apoi se adauga gelatina hidratata in putina apa. Se lasa sa se raceasca putin si se mixeaza usor cu crema de branza.
Capsunile se spala si se taie felii.
Se face un sirop din apa si zahar si se fierbe.
Blatul racit se taie in trei straturi, se insiropeaza, se adauga un strat de crema, capsuni taiate felii, alt strat de blat insiropat, iar crema, capsuni, etc.
Tortul obtinut se da la frigider pentru cateva ore, apoi se imbraca in crema de unt si se imbraca in fondant.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort rinichi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (29)
|