Tort rosu si alb

Postat de privatelaura in Torturi
15 Sep 2012 | 8138 vizualizari
Tort rosu si alb

Niste prieteni au vrut sa faca o surpriza mamei lor, sa ii faca un cadou dulce. M-au rugat sa le fac un tort. Partea mai putin favorabila a fost de timp. Am avut la dispozitie doar o zi, dupa ce am revenit din vacanta. Mi-as fi dorit sa am mai mult timp sa il fac si mai complex, dar m-am limitat la timpul avut la dispozitie. Nu am poza cu sectiunea, desi si eu mi-as fi dorit sa vad cum a iesit. Blatul este rosu, in contrast cu crema alba! A fost o chiar o surpriza si una placuta pentru mama lor, lucru care m-a recompensat din plin.

Ingrediente

pt blat

  • 8 oua
  • 16 lg faina
  • 16 lg zahar brut
  • seminte vanilie
  • 200 ml suc de sfecla/ colorant

pt crema

  • 500 gr mascarpone
  • 500 gr ciocolata alba
  • 100 gr merisoare confiate
  • 100 ml smantana lichida
  • 150 gr zahar pudra
  • seminte vanilie
  • 800 ml compot capsuni pentru insiropat
  • 200 gr unt nesarat pt glazura
  • 50 gr zahar pudra pt glazura
  • 600 gr pasta de migdale alba
  • fondant alb si rosu pt ornamente
  • rulouri vanilie (cam 40 bucatele)

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma. Cand s-au intarit, se adauga zaharul si se amesteca pana se obtine o bezea tare; se adauga galbenusurile, sucul de sfecla rosie si semintele de vanilie. Se amesteca bine pana se omogenizeaza; culoarea este destul de buna, insa daca se vrea o culoare mai intensa se poate suplimenta cu foarte putin colorant alimentar rosu. La sfarsit se adauga faina, amestecand usor cu lingura, pana la omogenizare.

Aceasta compozitie se toarna intr-o forma de copt si se coace la foc mediu cam 40-50 min, dupa care se scoate si se lasa la racit.

Se topeste ciocolata alba si se lasa putin la racit. In acest timp, se bate smantana pana devine frisca.

Dupa ce s-a mai racit ciocolata, se amesteca cu mascarpone, oprind putina ciocolata topita (cam un sfert din cantitate). Se adauga si zaharul si mai mixam un pic, apoi se incorporeaza frisca in crema.  La sfarsit, se adauga si merisoarele si se amesteca. Se da crema la frigider pentru o jumatate de ora.

Dupa ce s-a racit, blatul se taie in 4 straturi.

In aceeasi forma de copt, se asaza primul strat de blat, se insiropeaza, se toarna cu lingura la intamplare urme de ciocolata alba, se asaza un strat de crema, alt strat de blat insiropat, alt strat de ciocolata alba, alt strat de crema si tot asa pana incheiem cu ultimul blat insiropat. Avem grija sa pastram un pic de ciocolata alba pentru glazura de pe tort.

Untul moale se mixeaza cu zaharul si se adauga apoi si restul de ciocolata alba. Obtinem o glazura cremoasa cu care imbracam tortul, dupa care dam la frigider. Crema de unt se intareste si putem imbraca tortul in pasta.

Tortul se imbraca in pasta de migdale si se orneaza cu flori si elemente din fondant alb si rosu. Tortul a fost bordurat cu rulouri umplute cu crema de vanilie.

Recunosc ca este un tort mai costisitor, insa nu il servim in fiecare zi si ne putem delecta cu gustul lui :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort rosu si alb" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (44)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu capsuni

Postat de oanapl

Desert tort cu capsuni

Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. Se spumează untul cu zahărul și un praf de sare, apoi se adaugă oul și se mixează bine. Se adaugă jumătate din chefir, făina...

Citeste continuarea

Desert tort de Martisor

Postat de momo121

Desert tort de Martisor

Pentru blat:      Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem si uleiul, impreuna cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.09.2012, 15:10
YAMMY
la 15.09.2012, 15:10
cam acrudar il vreau pe tot eu.
la 15.09.2012, 15:17
la 15.09.2012, 15:25
fantastic arata tortul Laura
la 15.09.2012, 15:26
ce superb e!la anul de ziua mea sa imi pregatesti un tort la fel de frumos ca mine!

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking