Tort sarat cu spanac si ricotta

Postat de mihaelamiky1992 in Aperitive / Garnituri
14 Apr 2014 | 6387 vizualizari
Tort sarat cu spanac si ricotta

Ingrediente

  • aluat de foietaj (2 rotunde)
  • 350 g spanac (congelat)
  • 350 g ricotta
  • 2 oua
  • 100 g parmezan
  • sare si piper
  • pesmet

Mod de preparare

Aluatul de foietaj l-am cumparat, dar il puteti face si in casa.

UMPLUTURA:

Amestecam spanacul taiat (dezghetat si scurs de apa) cu branza ricotta dupa care adaugam cele 2 oua, parmezanul (80 g), sare si piper dupa gust. Amestecam bine toate ingredientele.

Pe primul foietaj presuram un pic de pesmet, pt a absorbi umezeala umpluturii si sa pastreze aluatul uscat.

Adaugam spanacul cu branza. Punem in mijlocul aluatului o parte din umplutura, iar restul pe margini, dupa cum puteti vedea in imaginea de ma jos. Presaram peste umputura parmezanul ramas si acoperim totul cu cel de-al doilea foietaj, iar cu ajutorul unei furculite lipim cele doua discuri de aluat.

In mijlocul tortului punem un castron cu susul in jos, apasand usor. Taiem bordul in felii de 2 cm pe care le vom intoace fiecare.

Dam tortul de spanac la cuptor (180°) timp de 30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort sarat cu spanac si ricotta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Placinta cu carne tocata

Postat de AndrutzaP

Placinta cu carne tocata

    Foile de placinta se lasa la decongelat la temperatura camerei.    Ceapa, tocata marunt, se pune la calit in cele 2 linguri de ulei de floarea soarelui. Cand ceapa...

Citeste continuarea

Aperitiv Taci si inghite ardelenesc

Postat de MotanLaOale

Aperitiv Taci si inghite ardelenesc

Carnatii, costita si pastrama se taie bucati potrivite, se prajesc intr-o tigaie fara ulei (isi lasa costita grasime) pana se rumenesc si se scurg de grasime. Branzeturile se rad. Se face o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.04.2014, 13:25
la 14.04.2014, 13:39
ce bunatate
la 14.04.2014, 13:55
Ooooo, ce bunatate!
la 14.04.2014, 14:50
la 14.04.2014, 18:59
like!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking