Tort sarat cu spanac si ricotta

Postat de mihaelamiky1992 in Aperitive / Garnituri
14 Apr 2014 | 6549 vizualizari
Tort sarat cu spanac si ricotta

Ingrediente

  • aluat de foietaj (2 rotunde)
  • 350 g spanac (congelat)
  • 350 g ricotta
  • 2 oua
  • 100 g parmezan
  • sare si piper
  • pesmet

Mod de preparare

Aluatul de foietaj l-am cumparat, dar il puteti face si in casa.

UMPLUTURA:

Amestecam spanacul taiat (dezghetat si scurs de apa) cu branza ricotta dupa care adaugam cele 2 oua, parmezanul (80 g), sare si piper dupa gust. Amestecam bine toate ingredientele.

Pe primul foietaj presuram un pic de pesmet, pt a absorbi umezeala umpluturii si sa pastreze aluatul uscat.

Adaugam spanacul cu branza. Punem in mijlocul aluatului o parte din umplutura, iar restul pe margini, dupa cum puteti vedea in imaginea de ma jos. Presaram peste umputura parmezanul ramas si acoperim totul cu cel de-al doilea foietaj, iar cu ajutorul unei furculite lipim cele doua discuri de aluat.

In mijlocul tortului punem un castron cu susul in jos, apasand usor. Taiem bordul in felii de 2 cm pe care le vom intoace fiecare.

Dam tortul de spanac la cuptor (180°) timp de 30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort sarat cu spanac si ricotta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Rulada picanta cu nuca si ardei iute

Postat de diaconta

Rulada picanta cu nuca si ardei iute

Am condimentat carnea,am adaugat pesmetul,oul,verdeata,usturoiul  pisat si pâinea ,pe care am înmuiat-o în apa calduta,am stors-o si am farâmitat-o. Am omogenizat...

Citeste continuarea

Branzica in ulei de masline

Postat de mihaelar63

Branzica  in ulei de masline

Se pregatesc borcane curate sau recipiente de sticla cu inchidere ermetica . Portionati telemeaua in cuburi de marime 3 cm /3cm Spalati ierburile verzi . Curatati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.04.2014, 13:25
la 14.04.2014, 13:39
ce bunatate
la 14.04.2014, 13:55
Ooooo, ce bunatate!
la 14.04.2014, 14:50
la 14.04.2014, 18:59
like!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking