Tort Somloi

Postat de LUK in Torturi
4 Dec 2011 | 13839 vizualizari
Tort Somloi

Un tort delicios dupa o reteta preluata de la Deliciousflavours..multumesc!Eu am facut mici mici modificari..

Ingrediente

Blat de vanilie:

  • 2 oua
  • o lingura de apa rece
  • 2-3 picaturi de esenta de vanilie
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 3 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • 3 linguri de faina
  • o jumatate de lingurita de praf de copt

Blatul de cacao:

  • 2 oua
  • 2 linguri de faina
  • o lingura de cacao
  • 3 linguri de zahar
  • o lingura de apa rece
  • o jumatate de lingurita de praf de copt
  • un praf de sare

Blat cu nuca:

  • 2 oua
  • o lingura de apa rece
  • 2 linguri de faina
  • o lingura de nuca
  • 3 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • o jumatate de lingurita de praf de copt

Crema de vanilie:

  • 600ml lapte
  • 3 oua
  • 200 gr zahar
  • 100gr faina
  • esenta de vanilie

Sirop:

  • 50ml apa
  • 50gr zahar
  • 40ml esenta de rom
  • 2-3 linguri de nuca pentru presarat pe creme

Mod de preparare

Blat cu vanilie:

Amestecam faina cu praful de copt.Separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile spuma cu un praf de sare si apa rece.Dupa ce sunt tari adaugam treptat zaharul  si zaharul vanilat si mixam pana se intareste spuma.Cu paletele cu care am mixat albusurile mixam putin galbenusurile.Le incorporam apoi cu o lingura de lemn in albusuri.adaugam si esenta de vanilie.Tot cu ajutorul lingurii de lemn incorporam faina.Ungem tava cu unt si tapetam cu faina,turnam compozitia si coacem cca 20-25min la 150 de grade.

Blatul cu cacao:

Amestecam faina cu cacao si praful de copt.Separam albusurile de galbenusuri.Batem spuma tare albusurile cu apa rece si praful de sare.Incorporam apoi zaharul mixand sa obtinem o spuma tare.Adaugam galbenusurile mixate putin amestecand cu o lingura de lemn,de jos in sus.Incorporam treptat faina si cacao amestecand usor.Turnam compozitia in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si coacem la 150 de grade 20-25min.

Blatul cu nuca:

Amestecam nuca si faina cu praful de copt.Separam albusurile de galbenusuri.Batem spuma tare albusurile cu apa rece si praful de sare.Incorporam apoi zaharul mixand sa obtinem o spuma tare.Adaugam galbenusurile cu ajutorul unei linguri de lemn,incorporam usor apoi faina cu nuca,amestecand de jos in sus.Coacem in tava unsa cu unt si tapetata cu faina cca 20-25min la 150 de grade.

In timp ce se coace ultimul blat pregatim siropul.Punem la fiert zaharul cu apa si esenta de rom si lasam sa fiarba pana cand zaharul s-a topit complet.

Crema:

Punem 300ml lapte impreuna cu 100gr zahar  si esenta de vanilie la fiert.Separam albusurile de galbenusuri.Amestecam galbenusurile cu faina si cantitatea de lapte ramasa.Cand laptele incepe sa fiarba adaugam galbenusurile trecandu le printr o sita si amestecam pana cand crema are consistenta unei budici.Luam de pe foc.

Batem albusurile spuma tare impreuna cu restul de zahar(100gr) si apoi le incorporam cu ajutorul mixerului in crema de vanilie.

Asamblare:

Punem pe platou blatul de vanilie,il insiropam ,punem crema,presaram nuca.

Asezam deasupra blatul de cacao,il insiropam,ungem cu crema,presaram nuca.

Ultimul blat va fi cel cu nuca.Il insiropam,punem crema ramasa cu care ungem si lateralele tortului,presaram nuca si decoram dupa gust si inspiratie.

Mie mi s-a parut un pic cam mult zahar in crema dar restul degustatorilor au zis ca e perfect!deci..incercati l cu incredere!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Somloi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort Somloi

Postat de Ina

Tort Somloi

Blat de vanilie :  Se bat albusurile cu un praf de sare, dupa care se adauda zaharul si se continua mixarea pana se obtine o spuma tare. Continuam prin a adauga galbenusurile, apa...

Citeste continuarea

Tort Somloi

Postat de Criss

Tort Somloi

Fiecare blat se coace separat, in aceeasi tava, pe hartie de copt. Se separa ouale, se bat spuma tare albusurile, se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.12.2011, 17:32
daca sunt prima primesc o feliuta
la 04.12.2011, 17:38
primesti ca e proaspat..mai am 2-3 felii pentru pofticiosi
la 04.12.2011, 17:55
ms frumos
la 04.12.2011, 17:57
cu placere
la 04.12.2011, 18:17

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking