Tort Somloi

Postat de Criss in Torturi
24 Mai 2012 | 10805 vizualizari
Tort Somloi

Duminica am avut de sarbatorit un eveniment (doua chiar :) ), si am invitat parintii la masa. Desi aveam in plan un cu totul alt tort, sotul meu a zis sa fac un tort Somloi, adaptare dupa prajitura Somloi galuska. Desi aspectul nu e tocmai cum mi l-am imaginat, tortul a fost pe placul tuturor.

Ingrediente

  • Blat alb:
  • -3 oua
  • -3 linguri zahar
  • -3 linguri faina
  • Blat maro:
  • -3 oua
  • -3 linguri zahar
  • -2 1/2 lingura faina
  • -1 lingura cacao
  • Blat cu nuca
  • -3 oua
  • -3 linguri zahar
  • -3 linguri nuca macinata
  • -1 lingura faina
  • Sirop:
  • -200 ml apa
  • -120 g zahar
  • -1 esenta de rom
  • Crema:
  • -4 oua
  • -4 linguri amidon sau faina
  • -8 linguri zahar
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -650 ml lapte
  • -150 g stafide spalate si inmuiate in rom -nuca macinata
  • Decor:
  • -bordura de ciocolata din 100 g ciocolata amaruie (Primola)
  • -50 g ciocolata pentru inimioare si pentru spritat peste frisca
  • -capsuni trase in ciocolata

Mod de preparare

Fiecare blat se coace separat, in aceeasi tava, pe hartie de copt.

Se separa ouale, se bat spuma tare albusurile, se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusurile, apoi amestecand usor de jos in sus, se adauga faina.

La fel se procedeaza si la celelalte blaturi.La blatul maro am cam dat-o in bara, in sensul ca am facut blatul din 2 oua si abia cand l-am pus in tava mi-am dat seama. Ei, nu-i nimic, a iesit un pic mai subtire decat celelalte doua.

Pentru crema, separam ouale si batem albusurile spuma tare. Galbenusurile le amestecam cu zaharul, vanilia, amidonul si turnam usor laptele caldut. Firbem crema pana capata consistenta unei budinci apoi adaugam albusurile spuma si amestecam usor pana se inglobeaza in crema fierbinte.

Asamblare: Blat alb, insiropat, cu siropul de zahar cu rom, 1/3 din crema, nuca macinata si stafide in functie de preferinta. Blat maro, insiropat, 1/3 crema, nuca macinata, stafide

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Somloi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort Somloi

Postat de Ina

Tort Somloi

Blat de vanilie :  Se bat albusurile cu un praf de sare, dupa care se adauda zaharul si se continua mixarea pana se obtine o spuma tare. Continuam prin a adauga galbenusurile, apa...

Citeste continuarea

Tort Somloi

Postat de LUK

Tort Somloi

Blat cu vanilie: Amestecam faina cu praful de copt.Separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile spuma cu un praf de sare si apa rece.Dupa ce sunt tari adaugam treptat zaharul  si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.05.2012, 14:28
Ce ai cu aspectul?? Mie mi se pare foarte frumos si tare apetisant.
Tu faci dulciuri grozave.
La multi ani sarbatoritilor, sau ce-ati aniversat voi acolo..ca nu stiu..
la 24.05.2012, 14:28
sunt prima ,crezi ca am sanse la O FELIE DACA TI-A MAI RAMAS????
la 24.05.2012, 14:32
frumos si bun bun
la 24.05.2012, 14:33
La multi ani sarbatoritilor super tort
la 24.05.2012, 14:34
Nu stiu cum ti-ai imaginat tu aspectul, dar tortul chiar arata apetisant. Imi plac foarte mult inimioarele

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking