Prajitura Somloi

Postat de angyb in Prajituri
4 Mai 2012 | 24622 vizualizari
Prajitura Somloi

De cand am vazut la Ina mi-a ramas gandul la aceasta prajitura.Si in sfarsit am facut-o o bunatate merita incercata....

Ingrediente

  • Blatul de vanilie:
  • 3 oua
  • 1lg.de apa fierbinte
  • 4 lg.de faina alba
  • 4 lg.de zahar
  • 3/4 picaturi de esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Blatul de cacao:
  • 3 oua
  • 1 lg.apa fierbinte
  • 3 lg.de faina
  • 1 lg.cacao
  • 4 lg.de zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Blatul de nuca:
  • 3 oua
  • 1 lg.de apa fierbinte
  • 3 lg.de zahar
  • 3 lg.de faina
  • 1 lg.de nuca
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Crema:
  • 800 ml lapte
  • o esenta de vanilie
  • 300 g zahar
  • 150g faina
  • 3 oua
  • Siropul:
  • 100ml apa
  • 50g zahar
  • 1 esenta de rom
  • Pt.decor:
  • miez de nuca
  • frisca

Mod de preparare

Blatul de vanilie: Separati albusurile de galbenusuri. Bateti spuma albusurile cu sarea, dupa care adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma tare. Incorporam galbenusurile, apa fierbinte, esenta de vanilie dupa care faina amestecata cu praful de copt si turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam la copt la cuptorul preincalzit timp de 15-20 minute.

Blatul de cacao: Separati albusurile de galbenusuri. Bateti spuma albusurile cu sarea, dupa care adaugam zaharul  si mixam pana devine o spuma tare. Incorporam galbenusurile, apa fierbinte, cacaoa, dupa care faina amestecata cu praful de copt si turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit 15-20 de minute.

Blatul de nuca: Separati albusurile de galbenusuri. Bateti spuma albusurile cu sarea, dupa care adaugam zaharul si mixam pana cand devine o spuma tare. Adaugam galbenusurile si apa fierbinte. Nuca macinata si faina amestecata cu praf de copt. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor 15-20 de minute.

Crema: Separam ouale. Intr-o cratita inalta amestecam galbenusurile cu 150 g zahar, faina si esenta de vanilie. Adaugam laptele si dam la foc amestecand mereu ca sa nu faca cocoloase, pana cand se ingroasa crema. Albusurile se bat spuma cu zaharul si se adauga in crema usor calduta.

Siropul: Topim apa impreuna cu zaharul si esenta de rom.

Asamblarea: Asezam blatul de vanilie pe o tava. il insiropam, adaugam 1/3 din crema. Presaram nuca macinata, adaugam blatul de cacao, insiropam, intindem a doua parte din crema, nuca macinata, blatul de nuca, insiropam, restul de crema si presaram din nou nuca macinata.

Decoram cu frisca si ciocolata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Somloi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de prajitura Somloi

Postat de rocsi_1612

Reteta de prajitura Somloi

Iata cum se prepara reteta de prajitura Somloi Blatul cu vanilie: Separati ouale. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Adaugati zaharul pe rand, mixati pana obtineti o bezea....

Citeste continuarea

Somloi by Ina

Postat de Constelatialeu

Somloi by Ina

Mai intai pregatim blaturile cu o zi inainte, am folosit o tava de dimensiunile 36/24 cm. Blat de vanilie : Ouale cu zaharul si praful de sare le mixam bine pana-si dubleaza volumul, adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.05.2012, 17:23
foarte bun,vreau si eu o portie daca se poate
la 04.05.2012, 17:24
Alinutza vino ca mai am
la 04.05.2012, 17:27
la 04.05.2012, 17:29
foarte bun
la 04.05.2012, 17:41
gurita

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking