Tort special cu branza, caise si ciocolata alba

Postat de Oana in Torturi
27 Apr 2009 | 9512 vizualizari
Tort special cu branza, caise si ciocolata alba

Reteta de sambata este un tort cu totul si cu totul deosebit, are o crema fina si foarte aromata, de caise! Hai sa vedem cum se prepara:

Ingrediente

        Blatul:
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 40 g faina
  • 100 g alune macinate
  • o lingurita praf de copt
        Crema:
  • 2 plicuri cu gelatina
  • 470 g caise din compot (doua cutii)
  • 500 g branza de vaci (doua pachete)
  • 40 ml lapte
  • 100 g ciocolata alba
  • 400 ml frisca
  • 2 linguri cu zahar
       Decor:
  • se pastreaza 10 caise din compot
  • o lingura cu alune macinate
  • ciocolata alba rasa

Mod de preparare

Se incinge mai intai cuptorul. Se bat ouale cu zaharul si apoi se inglobeaza faina amestecata cu praful de copt si alunele. Compozitia se rastoarna intr-o forma de tort detasabila, de 24 cm, unsa inainte cu ulei si tapetata cu faina. Se coace la foc mic 20 de minute. Blatul va iesi subtirel, se lasa la racit cand este gata si se taie in doua.

Se inmoaie gelatina in putina zeama de la compot. Caisele si branza de vaci se paseaza cu mixerul vertical, apoi se adauga laptele.

Ciocolata se topeste si se amesteca cu gelatina, amestecand tot cu mixerul vertical. Se adauga ciocolata peste branza cu caise si se amesteca bine.

Frisca se bate cu zaharul si se toarna peste crema, amestecand pana devine omogena.

Asamblare tort: se pun eblatul de jos pe un platou, iar in jurul lui cercul de la forma de tort. Se toarna 2/3 din crema, apoi celalalt blat si restul de crema. Se opresc 2 linguri de crema pentru decor.

Se orneaza tortul si se lasa la frigider 3 ore.

Eu l-am taiat dupa o ora :), dar apoi i-am pus iar cercul si l-am lasat in frigider

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort special cu branza, caise si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert tort Mama (Magdalena-Adriana 78 de ani)

Postat de Constelatialeu

Desert tort Mama (Magdalena-Adriana 78 de ani)

Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat spuma tare, separat am mixat galbenusurile cu zaharul pana ce si-au dublat volumul. Am incorporat in galbenusuri nuca macinata, alternand cu...

Citeste continuarea

Tort moale Kinder Pinguin

Postat de alba_zori

Tort moale Kinder Pinguin

Pare mai complicat cand faci multe torturi deodata,dar e simplu,si merita! Deci am inceput cu blatul: -Am pus pe baie de aburi margarina,ciocolata,laptele si sticlutele de aroma de rom la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.12.2009, 16:43
ce bine arata...maine o sa pun in practica reteta .....adika crema de la tort
la 06.12.2009, 16:26
e la favorite clar
la 06.12.2009, 18:21
arata foarte bine, cred ca ar fi tocmai potrivit pentru masa de Craciun sau de Revelion! trebuie neaparat incercat
la 06.12.2009, 19:45
Da, fetelor, e tare racoritor si bun Ma bucur ca va place!
la 08.12.2009, 14:45

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking