Tort Stefania

Postat de miha in Torturi
21 Mai 2010 | 7415 vizualizari
Tort Stefania

Cu zmeura si ciocolata ;) Pentru nepotica Stefania, la aniversarea celor 18 luni. :)))

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 6 oua
  • 100 g faina
  • 150 g zahar
  • 50 g amidon
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • 3 linguri cacao
  • Pentru mousse de zmeura:
  • 100 g ciocolata alba
  • 500 g zmeura
  • 300 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina
  • Pentru ganache de ciocolata
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 150 ml frisca lichida
  • Pentru decor:
  • 200 ml frisca lichida
  • ciocolata rasa
  • zmeura

Mod de preparare

Foi:

Albusurile se bat cu un praf de sare, la viteza medie, pana se fac spuma, adaugand treptat o jumatate din cantitatea de zahar. Se mareste viteza si se bate pana se intareste spuma.

Galbenusurile se bat cu zaharul ramas pana devin ca o crema, aproape albe. Se adauga vanilia. Faina si amidonul se cern in galbenusuri, se adauga albusurile batute si se omogenizeaza cu atentie.

Aluatul obtinut se imparte in 3 . In una din parti se pune cacaoa. Daca aluatul va deveni prea gros, se va subtia cu cateva linguri cu lapte rece.

Se coc trei foi in tava detasabila (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Se coace in jur de 10-15 minute. Se scot de pe hartia de copt si se lasa la racit pe un gratar. Nu se suprapun.

Mousse de zmeura:

Gelatina o hidratam in cateva linguri cu apa rece.

Zmeura o punem in blender si mixam fooarte bine pana devine piure. Punem intr-un vas pe foc si aducem la punctul de fierbere, amestecand continuu, apoi trecem piureul printr-o sita deasa. Vom obtine un sos delicios de zmeura, fara samburi. :)

Punem din nou vasul pe foc si adaugam ciocolata rupta bucati. Amestecam continuu pana se topeste ciocolata si se uniformizeaza compozitia. Lasam la racit si cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget, adaugam gelatina si amestecam pana se dizolva. dam la frigider pana se raceste complet, apoi amestecam cu frisca batuta, usor, cu miscari de jos in sus.

Ganache de ciocolata:

Ciocolata o topim intr-un vas, la foc mic, impreuna cu frisca lichida. Uniformizam si dam la rece pana incepe sa se intareasca.

Asamblare:

Ambele creme, mousse-ul de zmeura si ganache-ul de ciocolata, le impartim in 2 parti egale.

In tava in care am copt foile punem unul din blaturile cu vanilie. Punem o parte din mousse-ul de zmeura, apoi o parte din ganache-ul de ciocolata.

Daca mousse-ul de zmeura nu s-a intarit suficient atat cat a a stat la rece, se pune pentru cateva minute la congelator.

Acoperim cu blatul cu cacao, apoi cremele, de data aceasta in ordine inversa, mai intai stratul de ganache si apoi cel de mousse de zmeura. Punem si cel de-al doilea blat de vanilie, sigilam cu folie alimentara si dam la rece pentru cateva ore, preferabil peste noapte.

Se scoate inelul de la tava detasabila, apoi rasturnam tortul pe platou. Se orneaza cu frisca, ciocolata rasa si zmeura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Stefania" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort Stefania

Postat de violeta30

Desert tort Stefania

Punem folia de plastic în tava cu inel detașabil având grijă să tapetăm bine pereții pentru a nu se lipi crema. Așezăm pișcoturile atât pe fundul tăvii, dar și pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.05.2010, 00:41
ce frumos e...vreau si eu
la 21.05.2010, 00:45
super arata foarte bine 5 furci
la 21.05.2010, 00:45
ela nu cersi la ora asta ca esti la regim
la 21.05.2010, 07:51
Ce bine arata! Abia astept sa se coaca zmeura
la 21.05.2010, 09:12
Arata grozav La multi ani ! nepotelei tale.

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking