Ingrediente
- 10 oua
- 20 lg faina
- 20 lg zahar
- esenta vanilie
- 6 lg cacao
- crema
- 6 galbenusuri
- 6 lg zahar
- 6 lg faina
- 500 ml lapte dulce
- 50 gr stafide
- 30 ml Amaretto
- crema ciocolata Stilo
- pasta zahar
- colorant
- un pachet unt nesarat
- 100 gr zahar pudra
- 500 ml apa pt sirop
- 5 lg zahar (pt sirop)
Mod de preparare
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat pana se obtine bezeaua, dupa care adaugam faina si cacaoa. Compozitia se toarna intr-o forma de copt dreptunghiulara si se coace la foc mediu cam 50min.
Crema:
se bat galbenusurile si zahar pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam faina si amestecam bine sa nu se formeze cocoloase. Se desface compozitia cu lapte si se pune la bain marie, se amesteca pana se obtine o budinca. Se adauga stafidele, lichiorul si crema de ciocolata.
Facem un sirop pt blat din zahar si apa si fierbem pana se topeste zaharul.
Asteptam sa se raceasca toate, apoi taiem blatul pe orizontala in 2 straturi. Insiropam blaturile, punem toata crema de cioco, apoi alt strat de blat.
Dam la rece cateva ore ca sa se aseze tortul.
Facem o spuma de unt din unt si zahar pudra si mixam bine cu mixerul cam 15 min, dupa care imbracam tortul si il dam iar la rece.
Imbracam tortul in pasta de zahar si asezam ornamentele dulci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort table" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (36)
|