Tort table

Postat de privatelaura in Torturi
24 Iun 2012 | 5563 vizualizari
Tort table

Zilele trecute a fost ziua tatalui meu, un om caruia ii place jocul de table. Intrucat mi-am dorit sa ii fac o surpriza de ziua lui, i-am facut cu multa dragoste acest tort. Va poftesc la un joc de table...dulce :))

Ingrediente

  • 10 oua
  • 20 lg faina
  • 20 lg zahar
  • esenta vanilie
  • 6 lg cacao
  • crema
  • 6 galbenusuri
  • 6 lg zahar
  • 6 lg faina
  • 500 ml lapte dulce
  • 50 gr stafide
  • 30 ml Amaretto
  • crema ciocolata Stilo
  • pasta zahar
  • colorant
  • un pachet unt nesarat
  • 100 gr zahar pudra
  • 500 ml apa pt sirop
  • 5 lg zahar (pt sirop)

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat pana se obtine bezeaua, dupa care adaugam faina si cacaoa. Compozitia se toarna intr-o forma de copt dreptunghiulara si se coace la foc mediu cam 50min.

Crema:

se bat galbenusurile si zahar pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam faina si amestecam bine sa nu se formeze cocoloase. Se desface compozitia cu lapte si se pune la bain marie, se amesteca pana se obtine o budinca. Se adauga stafidele, lichiorul si crema de ciocolata.

Facem un sirop pt blat din zahar si apa si fierbem pana se topeste zaharul. 

Asteptam sa se raceasca toate, apoi taiem blatul pe orizontala in 2 straturi. Insiropam blaturile, punem toata crema de cioco, apoi alt strat de blat.

Dam la rece cateva ore ca sa se aseze tortul. 

Facem o spuma de unt din unt si zahar pudra si mixam bine cu mixerul cam 15 min, dupa care imbracam tortul si il dam iar la rece.

Imbracam tortul in pasta de zahar si asezam ornamentele dulci. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort table" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort cu mure si crema mascarpone

Postat de mirela0911

Tort cu mure si crema mascarpone

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga apa si se bate din nou. Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza apoi se toarna in fir subtire peste...

Citeste continuarea

Desert tort-inimioara cu ganache de ciocolata alba si capsuni

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tort-inimioara cu ganache de ciocolata alba si capsuni

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilinat pana cand devin ca o bezea. Se adauga uleiul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.06.2012, 14:15
6-4 poarta-n casa!

La multi ani tatalui tau!
la 24.06.2012, 15:10
sarumana, Miha pentru urare ! cat despre scor...habar nu am sa joc
la 24.06.2012, 15:10
Minunat tort!!!! La multi ani tatalui tau!
la 24.06.2012, 15:20
Foarte frumos!!! La multi ani!
la 24.06.2012, 15:21
ce tare!la multi ani tatalui tau

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking