Tort(tarta)

Postat de Ina in Torturi
20 Iun 2010 | 5533 vizualizari
Tort(tarta)

L-am numit asa fiindca s-a dorit a fi o tarta, dar a sfarsit prin a fi un tort.... :D

Ingrediente

 

  • 3 mere
  • 4 linguri cu zahar
  • 1 lingura cu  scortisoara
  • 80 g. unt
  • 100 g  cu miez de nuca, bucati

  Blat :  

  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • o  esenta de rom

  Pentru sirop:  

  • 3  linguri cu zahar, pentru  caramerizat
  • 250 ml. apa
  • o esenta de rom

 

Mod de preparare

 

         Merele le-am taiat felii si le-am asezat ca la tarta, in tava de tort tapetata cu hartie de copt.  Am presarat zahar, scortisoara, miez de nuca si bucati de unt  si am pus tava in cuptor, pana au inceput merele sa miroasa si sa se inmoaie putin.

            Blatul:  se bat spuma albusurile cu zaharul si un praf de sare, se  adauga  pe rand  galbenusurile,  uleiul, faina , praful de copt si esenta. Am   turnat  aceasta compozitie  peste merele coapte , apoi am mai pus in compozitie si bucati de mere coapte, impreuna cu miez de nuca. Am pus totul la cuptor, pentru cca. 35 minute.

        Pentru ca mi s-a parut prea simplu  pentru un tort si prea inalt pentru o tarta, l-am insiropat ( zaharul il caramelizam, adaugam cu grija apa si lasam pe foc pana se topeste zaharul, iar cand se mai raceste adaugam esenta de rom ) la baza  si  l-am ornat  cu frisca si topping de zmeura. 

         Ce a iesit, vedeti  in imagini, iar daca va spun ca este delicious, trebuie sa ma credeti pe cuvant.  

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort(tarta)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (62)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

Postat de rocsi_1612

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

Iata cum se prepara Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos Blatul: Separati ouale. Amestecati galbenusurile cu uleiul, sana, parmezan. Puneti sare, piper,...

Citeste continuarea

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Postat de momo121

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Iata cum se prepara Reteta de tort cu ciocolata si cafea Pentru blatul umed de vanilie:       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.06.2010, 12:58
cine nu-i gata, il iau cu lopata!
la 20.06.2010, 13:04
Prezent ca imi beau cafeluta pe uscat excelent arat chiar azi o sa il fac si eu
la 20.06.2010, 13:07
Sylvia, a iesit foarte bun/buna, ca nu stiu cum sa-i zic Si e racoritoare, de la mere
la 20.06.2010, 13:08
nu ma intereseaza cum il numesti ma intereseaza sa-mi dai si mie cat mai mult.............bai da bine mai arata......taci , taci si faci..................ce iti aduc furculite sau lingurite?.............
la 20.06.2010, 13:09
e sylvia nu nadina

Vezi toate comentariile (62)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking