Tort(tarta)

Postat de Ina in Torturi
20 Iun 2010 | 5544 vizualizari
Tort(tarta)

L-am numit asa fiindca s-a dorit a fi o tarta, dar a sfarsit prin a fi un tort.... :D

Ingrediente

 

  • 3 mere
  • 4 linguri cu zahar
  • 1 lingura cu  scortisoara
  • 80 g. unt
  • 100 g  cu miez de nuca, bucati

  Blat :  

  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • o  esenta de rom

  Pentru sirop:  

  • 3  linguri cu zahar, pentru  caramerizat
  • 250 ml. apa
  • o esenta de rom

 

Mod de preparare

 

         Merele le-am taiat felii si le-am asezat ca la tarta, in tava de tort tapetata cu hartie de copt.  Am presarat zahar, scortisoara, miez de nuca si bucati de unt  si am pus tava in cuptor, pana au inceput merele sa miroasa si sa se inmoaie putin.

            Blatul:  se bat spuma albusurile cu zaharul si un praf de sare, se  adauga  pe rand  galbenusurile,  uleiul, faina , praful de copt si esenta. Am   turnat  aceasta compozitie  peste merele coapte , apoi am mai pus in compozitie si bucati de mere coapte, impreuna cu miez de nuca. Am pus totul la cuptor, pentru cca. 35 minute.

        Pentru ca mi s-a parut prea simplu  pentru un tort si prea inalt pentru o tarta, l-am insiropat ( zaharul il caramelizam, adaugam cu grija apa si lasam pe foc pana se topeste zaharul, iar cand se mai raceste adaugam esenta de rom ) la baza  si  l-am ornat  cu frisca si topping de zmeura. 

         Ce a iesit, vedeti  in imagini, iar daca va spun ca este delicious, trebuie sa ma credeti pe cuvant.  

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort(tarta)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (62)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Postat de Caty

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Cum se prepara Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa Mai intai punem gelatina la hidratat in 150ml apa rece, apoi ne ocupam de biscuiti. Ii macinam, ii amestecam cu untul topit...

Citeste continuarea

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Postat de Constelatialeu

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Cum se prepara Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat Blat : Intr-un bol de inox am pus albusurile cu un praf de sare si am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.06.2010, 12:58
cine nu-i gata, il iau cu lopata!
la 20.06.2010, 13:04
Prezent ca imi beau cafeluta pe uscat excelent arat chiar azi o sa il fac si eu
la 20.06.2010, 13:07
Sylvia, a iesit foarte bun/buna, ca nu stiu cum sa-i zic Si e racoritoare, de la mere
la 20.06.2010, 13:08
nu ma intereseaza cum il numesti ma intereseaza sa-mi dai si mie cat mai mult.............bai da bine mai arata......taci , taci si faci..................ce iti aduc furculite sau lingurite?.............
la 20.06.2010, 13:09
e sylvia nu nadina

Vezi toate comentariile (62)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking