Ingrediente
Blat:
- 3 oua
- 4 linguri de zahar
- 3 linguri de faina
- 1 lingura cacao
- 1 lingura amidon
- 1 lingurita praf de copt
Pentru insiropat blatul:
- 200 ml cafea
- 30 ml coniac
- 1 fiola esenta de rom
Crema:
- 3 galbenusuri
- 100 g zahar
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 2 linguri coniac
- 250 g mascarpone
- 125 ml frisca lichida
- 1 lingurita gelatina
Glazura:
- 120 g ciocolata cu lapte
- 3-4 linguri frisca lichida
- 1 lingurita unt
In plus:
- cca 10 piscoturi
- 100 ml cafea + 2 linguri coniac pentru insiropat piscoturile
Mod de preparare
Tiramisu reţetă originală
Blatul:
- Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare,am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare.
- Am adaugat galbenusurile si am mai mixat cateva secunde.
- Faina am amestecat-o cu praful de copt,cacaua si amidonul.
- Am adaugat mixul uscat,in 2-3 transe,peste albusuri amestecand usor cu o spatula.
- Am tapetat o tava cu hartie de copt si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru 20-25 de minute.
- Blatul l-am lasat la racit apoi l-am taiat in 2.
Crema:
- Am mixat galbenusurile cu zaharul ,coniacul si esenta de vanilie pana au devenit cremoase iar zaharul s-a topit.
- Am adaugat mascarponele si am mai mixat 2 minute pana am obtinut o crema fina.
- Am hidratat gelatina in 2 linguri de apa rece,am topit-o (atentie sa nu fiarba) si am adaugat-o peste crema de galbenus si mascarpone.
- Separat am mixat frisca si am incorporat-o si pe ea peste crema de mascarpone.
Asamblare:
- Pe un platou am pus primul blat,l-am insiropat si in jurul lui am pus un inel detasabil.
- Peste blat am pus 1/2 din crema ,piscoturile insiropate si restul de crema.
- Am pus si celalalt blat pe care l-am insiropat in prealabil.
- Am acoperit tortul cu o folie si l-am dat la rece peste noapte.
- Am scos inelul detasabil apoi am glasat tortul in ciocolata topita cu frisca .
- Am ras putina ciocolata si am dat tortul la rece pana s-a intarit complet glazura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Tiramisu reteta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (31)
|