Tort Toffifee

Postat de Cantboilanegg in Torturi
17 Mar 2011 | 21180 vizualizari
Tort Toffifee

O readaptare a tortului cu mousse de ciocolata. Mi-a placut foarte mult si am mai adaugat cateva calorii in plus: delicioasele bomboane cu caramel si alune Toffifee! Tortul este format dintr-un blat subtire cu cacao si nuci, mousse de ciocolata alba si mousse de ciocolata cu lapte.

Ingrediente

Pentru blat avem nevoie de: - 60 g nuci - 100 g zahar pudra - 20 g cacao - 4 albusuri - un varf de cutit de sare Pentru prepararea primului strat de mousse de ciocolata (stratul alb) avem nevoie de: - 125 ml smantana dulce - 250 g ciocolata alba - o lingurita si jumatate de gelatina - 300 ml frisca Pentru prepararea celui de-al doilea strat de ciocolata avem nevoie de: - 125 ml smantana dulce - 200 g ciocolata cu lapte - o lingurita de gelatina alimentara - 200 ml frisca  

Mod de preparare

Blat:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand albusurile sunt batute spuma tare se adauga zaharul pudra. Se adauga cacaua si nuca macinata si amestecam pana cand obtinem un amestec omogen.Adaugam amestecul intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt si dam blatul la cuptorul incins la 180*C timp de 12-15 minute.

Crema 1:

Ciocolata alba se topeste la bain mairie, impreuna cu smantana dulce. In ciocolata topita adaugam gelatina dizolvata in putina apa calduta si apoi frisca batuta. Obtinem o crema spumoasa, foarte usoara, pe care o turnam peste blatul copt si racit complet.

Crema 2 se prepara exact ca si crema 1. Turnam si cel de-al doilea strat de crema in tava de tort si dam totul la rece pentru cel putin 3 ore. Dupa racire scoatem peretii detasabili ai tavii si ornam cu glazura de ciocolata (preparata din ciocolata topita cu o lingurita de smantana si una de unt -  la cuptorul cu microunde), ciocolata rasa si bomboane Toffifee, asa cum se vede in imagine!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Toffifee" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu crema duo de ciocolata, visine si alune pralinate

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu crema duo de ciocolata, visine si alune pralinate

Crema de ciocolata neagra: Rupem ciocolata, o punem intr-o cratita mai groasa, turnam frisca lichida peste. Punem cratita pe foc, focul sa nu fie prea mare. Amestecam continuu, pana...

Citeste continuarea

Tort cu ciocolata

Postat de gaby_d

Tort cu ciocolata

Mod de preparare tort cu ciocolata. Blat. Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile adaugand treptat zaharul, mixand pana la diluarea completa. Galbenusurile freaca-le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.03.2011, 10:25
Mai ai o data aceasta reteta, dar cu alta poza. E corect?

Bine ai venit!
la 17.03.2011, 10:38
Din nefericire, nu pot edita nimic... atat titlul cat si textul apartin prajiturii marmorate cu mascarpone, si apare poza cu tortul... Desi mie totul imi aparea in regula, dupa ce am dat salvare a iesit ce se vede... Voi da un mail administratorului site-ului!
Bine v-am gasit!
la 17.03.2011, 22:14
Bine ai venit ! Toate problemele se vor rezolva Prajitura e.....foarte buna
la 25.03.2011, 13:21
la 21.12.2012, 15:23
La multu ani !!!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking