Ingrediente
- Crema ciocolata alba:
- -300 g ciocolata alba
- -400 ml frisca
- -100 ml apa
- -10 g gelatina alimentara
- Crema ciocolata cu lapte:
- -300 g ciocolata cu lapte
- -400 ml frisca lichida
- -100 ml apa
- -10 g gelatina alimentara
- Crema ciocolata neagra:
- -300 g ciocolata neagra (minim 75% cacao)
- -400 ml frisca lichida
- -100 ml apa
- -10 g gelatina alimentara
Mod de preparare
Incepem pregatirea pentru stratul de ciocolata alba. Punem frisca lichida pe foc si adaugam ciocolata alba cand incepe sa fiarba. Gelatina o amestecam cu cei 100 ml apa si adaugam in compozitia de pe foc , amestecam bine si luam compozitia de pe foc. Se toarna compozitia in forma de tort cu pereti detasabili si se pune la rece minim 3 ore.
Dupa cele 3 ore de asteptare incepem pregatirea stratului de ciocolata cu lapte. Urmam aceiasi pasi ca si la stratul de ciocolata alba si punem pe urma compozitia la rece 3 ore.
Ultimul strat de ciocolata se face la fel ca si celelalte 2 doar ca la rece ar fi de preferat sa stea mult mai mult de 3 ore (daca este posibil peste noapte).
Va doresc pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort trei ciocolate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|