Tort TREI CIOCOLATE

Postat de ela in Torturi
18 Noi 2015 | 9690 vizualizari
Tort TREI CIOCOLATE

Am tot vazut tortul asta si m-am gandit ca ar trebui incercat.Am studiat piata si am ajuns la varianta aceasta.Am ales reteta de creme a Jamilei doar ca am dat putina aroma cremelor.Ar fi trebuit insiropat blatul dar eu am uitat.Folositi smantana pentru frisca neindulcita(eu am folosit LA DORNA SMANTANA PENTRU FRISCA) pentru ca ciocolatele sunt destul de dulci ele singure.Esenta de cafea si lichiorul de oua nu sunt neaparat necesare daca nu aveti.Ciocolata sa fie cat mai de calitate.La crema de ciocolata alba folosim mai multa gelatina.Pregatirea se intinde pe o mai multa bucata de timp pentru ca trebuie lasate cremele sa se intareasca pe rand.Tortul il lasam peste noapte la frigider inainte sa il taiem.Ornam dupa preferinte.Eu l-am imbracat in dantela de ciocolata dar este aspectuos si fara.

Ingrediente

  • BLAT:
  • 2oua
  • 100gr zahar
  • 3linguri ulei
  • 15gr cacao
  • 1/4lingurita praf de copt
  • 50gr faina
  • 1praf de sare
  •  CREMA CIOCOLATA AMARUIE:
  • 3OOgr cicolata cu cat mai mult la suta cacao
  • 250ml smantana pentru frisca neindulcita
  • 8gr gelatina alimentara
  • 40gr unt
  • CREMA DE CIOCOLATA CU LAPTE:
  • 3oogr ciocolata cu lapte
  • 250ml smantana pentru frisca neindulcita
  • 1lingura esenta de cafea(sau de rom)
  • 40gr unt
  • 8gr gelatina alimentara
  • 50ml apa
  • CREMA DE CIOCOLATA ALBA:
  • 300gr ciocolata alba
  • 250ml smantana pentru frisca
  • 40gr unt
  • 50ml apa
  • 12gr gelatina alimentara
  • 50ml lichior de oua

Mod de preparare

Pregatim blatul:galbenusurile le frecam cu uleiul.Albusurile le mixam cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam galbenusurile frecate cu ulei si mai mixam putin.Faina,cacaoa si praful de copt le trecem print-o sita si le adaugam treptat la oua,.amestecand usor.Tapetam fundul unei forme(de 21cm cu hartie(ar fi trebuit o forma mai mare)in care punem aluatul si dam la cuptorul preincalzit,la foc potrivit,cam 15minute.Scoatem si lasam sa se raceasca.
Pregatim crema de ciocolata neagra: gelatina o punem la inmuiat cu apa.Rupem ciocolata bucati si impreuna cu untul cubulete punem pe un vas cu aburi la topit,amestecand mereu,pana se topeste.Luam de pe foc si adaugam gelatina si amestecam bine.Lasam sa se raceasca si intre timp batem frisca,dar nu mult,sa nu se striceDaca ciocolata topita s-a racit bine,punem frisca treptat in ea si amestecam usor.Punem crema de ciocolata amaruie peste blatul insiropat dupa gust(blatul il avem in forma cu margini detasabile pe care o tapetam pe margini cu folie alimentara(daca avem o forma de silicon,e mai simplu,nu avem nevoir de folie)si nivelam.Dam la congelator cam 20minute,timp in care pregatim crema de ciocolata cu lapte,la fel ca si cea cu ciocolata amaruie,numai ca aici adaugam si esenta de cafea cand topim ciocolata..Punem peste ciocolata amaruie si mai dam la congelator inca 20minute.Pregatim si crema de ciocolata alba,la care adaugam lichiorul de oua la ciocolata topita.Punem peste crema de ciocolata cu lapte si dam la rece cateva ore,pana se intareste(nu la congelator)Ornam dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort TREI CIOCOLATE" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Retete similare

Desert tort trei ciocolate cu aroma de menta

Postat de simona72

Desert tort trei ciocolate cu aroma de menta

Pentru blat: ouale intregi impreuna cu zaharul se mixeaza pana se deschid la culoare si se tripleaza in volum. Peste spuma de oua se adauga praful de sare, faina si cacaua date priprin...

Citeste continuarea

Tort Trei Ciocolate

Postat de AndrutzaP

Tort Trei Ciocolate

Blat.  Separam oualele. Galbenusurile se freaca bine cu uleiul, pana ajung cremoase. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Apoi adaugam galbenusurile si mai mixam putin. Faina,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.11.2015, 00:13
minunat
la 18.11.2015, 00:33
Suuuuuper!!! Arata minunat!!!
la 18.11.2015, 00:49
vaiiiii
la 18.11.2015, 00:54
la 18.11.2015, 06:27
wow, cum arataaaa!!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking