Tort Trufa pentru anul 2012

Postat de mamaieelena in Torturi
2 Ian 2012 | 7053 vizualizari
Tort Trufa pentru anul 2012

Ingrediente

  • 7 oua
  • 200 gr unt
  • 100 gr.cacao
  • 300 gr.zahar
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura rom
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 gr.ciocolata de menaj amara
  • 50ml frisca lichida
  • frisca si bomboane de ciocolata alba pentru ornament

Mod de preparare

Se pune intr-o craticioara la foc 100 ml apa cu 150gr.zahar si 50 gr.cacao, se obtine un sirop mai gros si se da la rece.

Untul moale se freaca cu restul de zahar se pun pe rand galbenusurile,siropul racit,restul de cacao si aromele.

Se da la frigider jumatate din compozitie deoarece reprezinta crema si in  restul adaugam faina si albusurile batute spuma tare.

Se pune intr-o forma adanca, eu am folosit o oala cu peretii mai inalti si am tapetat cu hartie de copt,restul de compozitie.

Se da la cuptorul preincalzit pentru 30 de minute.

Se stinge cuptorul si se lasa inauntru cu usa intredeschisa pana la racirea completa a blatului(de regula se face de cu seara).

Cand este rece se taie in doua blatul si se umple cu crema oprita la frigider.

Se topeste ciocolata in frisca lichida si cand s-a racorit suficient se pune pe deasupra tortului.

Am ornat cu frisca si bomboane de ciocolata alba.

Pofta buna si La Multi Ani inca o data pentru anul care s-a grabit sa apara 2012 sanatate multa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Trufa pentru anul 2012" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (52)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu bezea de nuca si cafea

Postat de Alepaty

Tort cu bezea de nuca si cafea

Am inceput prin a pregati blaturile,cu o seara inainte dar se pot face si in aceeasi zi in care se prepara tortul. Primul blat : Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare apoi cu...

Citeste continuarea

Tort Dobos

Postat de Pungasa_Rogue

Tort Dobos

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Pregatirea foilor: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare intr-un castron, dupa care se mixeaza cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.01.2012, 00:37
Cred ca-i o bunatate!
La multi ani!
la 02.01.2012, 01:02
bun bun
La multi ani!
la 02.01.2012, 08:08
foarte bun si ciocolatos
la 02.01.2012, 08:28
la 02.01.2012, 08:47
Foarte bun!

Vezi toate comentariile (52)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking