Tort Zebra

Postat de carmenvlad in Torturi
22 Mai 2011 | 10490 vizualizari
Tort Zebra

Reteta face parte din caietul cu retete al soacrei mele, o persoana speciala si draga inimii mele si este tortul nostru preferat.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat
  •  8 oua
  • 8 linguri de zahar
  •  8 linguri de faina
  • 4 linguri ulei de floarea soarelui
  • 2 pliculete zahar vanilat Dr. Oetcker
  • ½ lingurita coaja de lamaie
  • 1 praf de sare
  • Ingrediente pentru crema
  • 2 pachete de unt
  • 400 g zahar pudra
  •  4 linguri de faina
  • 500 ml lapte dulce
  •  4 pliculete zahar vanilat
  • Coaja si zeama de la o lamaie
  • 500 ml frisca pentru ornat
  • 1 borcan gem de visine
  • Ingrediente pentru sirop
  • 200 ml apa
  • 250 g zahar
  • ½ lamaie

 

Mod de preparare

Blatul se poate prepara intreg si apoi sectiona sau se pot prepara doua blaturi din aceeasi compozitie (ingredientele se impart in doua) asa cum am facut eu.

Blatul se prepara astfel: se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana cand se intaresc. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se pun incet peste albusurile spuma. Se cerne faina, se presara peste albusuri si se amesteca usor cu o lingura de lemn (sa nu se lase albusurile). Se pune compozitia intr-o tava de copt dreptunghiulara, care a fost tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incalzit la mediu pentru 10-12 minute. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Apoi se taie in trei fasii dreptunghiulare si egale. Fiecare fasie se sectioneaza pe jumatate pe latimea ei daca ati facut un singur blat. Eu am avut 6 fasii de blat de la doua blaturi.

Crema se prepara astfel: intr-un vas rezistent la foc se pun cele patru linguri de faina, se dizolva cu laptele si se fierb pana cand compozitia are consistenta unei smantani mai groase. Se opreste focul, se pun cele patru pliculete de zahar, coaja si zeama de lamaie. Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca. In acest timp se freaca untul spuma cu zaharul pudra cu mixerul. Se strecoara ciulamaua de lapte si faina printr-o strecuratoare (pentru o compozitie mai fina) si intr-un bol se amesteca cu mixerul o lingura din aceasta compozitie cu o lingura din compozitia de unt, pana cand cele doua compozitii s-au inglobat una in cealalta. La final vom avea o crema spumoasa si usor acrisoara.

Siropul se prepara astfel: se pune la fiert apa cu zaharul timp de 10 minute (trebuie sa aiba consistenta unui sirop). Se opreste focul, se pune lamaia taiata in bucati, se acopera vasul si se lasa sa se raceasca.

Tortul se asambleaza astfel: se insiropeaza o foaie de blat, se pune peste ea un strat subtire de gem de visine si peste gem un strat generos de crema. Se ruleaza foaia si se pune in mijlocul platoului de tort in picioare. A doua foaie pregatita ca si prima se ruleaza in jurul ei si se continuua astfel pana cand s-au terminat toate foile. Se imbraca tortul in crema si se da la rece. Se decoreaza tortul cu frisca, fructe confiate si fulgi de cocos sau dupa preferinte. La final vom avea un tort cu trei straturi formate din blat galben, gem visiniu si crema alba. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Zebra" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (49)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort cu ciocolata, nuci si banane - reteta cu nr. 400

Postat de Pungasa_Rogue

Tort cu ciocolata, nuci si banane - reteta cu nr. 400

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o...

Citeste continuarea

Tort cu crema de vanilie si nuca

Postat de mirela0911

Tort cu crema de vanilie si nuca

Blatul: Intr-un bol mic, se bat bine ouale impreuna cu smantana si se lasa deoparte. Intr-un bol adanc, se amesteca zaharul, cacaua, sarea si bicarbonaul de sodiu. Se prepara 200 ml cafea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.05.2011, 11:15
imi plac mult torturile cu blat rulat! arata minunat! si suna dulce-acrisor, perfect!
la 22.05.2011, 11:30
la 22.05.2011, 11:33
la 22.05.2011, 11:49
frumos
la 22.05.2011, 11:54

Vezi toate comentariile (49)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking