Ingrediente
Foi:
- 100 gr unt
- 250 gr zahar
- 4 galbenusuri
- 250 ml lapte
- o lingurita amoniac
- 400 gr faina
- 2 plicuri zahar vanilat
- coaja rasa de lamaie
Crema :
- 4 linguri de gem de visine
- 4 linguri zahar pudra
- 3 linguri cacao
- 3 linguri de lapte
Glazura:
- 4 albusuri
- 10 linguri zahar
- 1 lingurita zeama de lamaie
- ciocolata rasa pentru ornat
Mod de preparare
Foile: se topeste untul , se amesteca cu laptele , zaharul, zaharul vanilat , coaja rasa de lamaie, galbenusurile. Amoniacul se stinge in otet apoi se adauga la compozitie alaturi de faina. Coca se imparte in 3 , se intind 3 foi pe dosul unei tavi si se coc cateva minute la cuptorul incins la 180 gr,
Crema : se sfarama o foaie din cele3 si se adauga 3 linguri de lapte. Separat se freaca zaharul pudra cu gemul apoi se pun peste cele 3 linguri de cacao. Compozitia apoi se amesteca cu foaia sfaramata.
Se pune o foaie , peste se intinde crema si se acopera cu cealalta foaie.
Glazura: se bat albusurile spuma , se adauga zaharul, apoi se bat cu mixerul pe baie de abur la foc mic. Cand incepe sa se intareasca (nu foarte tare , deoarece apoi nu se mai poate intinde) se adauga zeama de lamaie.
Glazura se intinde repede peste prajitura, si se rade peste ciocolata
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Sanda" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|