Torta " Monastarscaia izba "

Postat de anisoara in Torturi
4 Iun 2010 | 26146 vizualizari
Torta " Monastarscaia izba "

Torta se prepara foarte repede - in decurs de o ora.

Ingrediente

  • Aluatul
  • 2,5 pahare de faina ( 250 gr paharul)
  • 200 gr. de margarina ( 80% grasimea)
  • 200 gr. de smantana
  • un ou
  • 50 gr de zahar
  • 1 lingura de vodka
  • 1 pachetel de vanilina
  • sare

Implujtura:

  • Visina fara sambure in sucul ei
  • Nuca maruntita cu facaletul ( optional)

Crema :

  • 600 ml de smantana
  • 1.5 pahar de zahar pudra
  • Sucul unei lamai
  • Sau un pachetel de vanilina

  decorul

  • Floricele din bezea
  • Lapte condesat dulce fiert

Mod de preparare

Pe un fund de lemn mare se cerne toata faina . Margarina rece din frigider se taie aschii deasupra fainei. Se amesteca cu faina si se umbla cu un cutit mare si lat prin faina amestecata cu margarina , cum atii taia in bucatele mai mici margarina. Aceasta procedura se face foarte repede in decurs de 2-3 minute. Se toarna o lingura de vodca sau un alcool mai puternic .

Intr-un vas se amesteca bine smantina cu oul si sarea.
Se toarna toata in faina si se amesteca putin ( atentie nu se framanta)
cu mainele reci. Se strange aluatul gramada in forma de minge, amestecand in el. Se inveleste intr-o bucata de pelicula de bucatarie si se lasa in frigider pentru o ora.

Visina se scurge de sucul ei. Daca e necesar se adauga zahar , pentru ca sa mai indulcim visina.

Se incalzeste cuptorul pana la 200 C.
Se imparte aluatul in 6 parti egale.Bucatile de aluat se tin in frigider Din fiecare bucata de aluat se intinde cate o foaie foarte repede si nu apasand tare pe aluat, mai usurel.

Pe fiecare turta intinsa se adauga un rand de visina scursa bine si se strange in rulada usurel , nu apasand aluatul, pentru ca sa nu pierdem efectul de aluat in foi.Obtinem  6 rulade lungarete de lungimea tavei cu umplutura de visina si latimea de 2-3 cm.

Toate ruladele se aranjeaza pe o tava unsa putin cu ulei, sau margarina si se coc la cuptor timp de 20-25 minute. Urmariti cuptorul.

Se racesc ruladele.

 


In acest timp preparati crema :

Smantana ( de asemenea in stare rece) se bate cu mixerul cu zaharul pudra si vanilina, sau sucul de lamaie.

Pe un suport lungaret , se aranjeaza primele 3 rulade una langa alta, se toarna crema peste ele, pe urma -urmatoarele 2 rulade se pun deasupra lor , se toarna crema , si ultima rulada, se unge din jur -imprejur tortul cu crema ramasa.

Se decoreaza cu floricele de bezea, dar intre ele cu o seringa se orneaza floricele din lapte condensat dulce fiert, timp de 4 ore, si racit.

Se lasa tortul sa se inmoaie timp de 5-6 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Torta " Monastarscaia izba "" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort de ciocolata si portocala

Postat de timea

Tort de ciocolata si portocala

Crema:  amestecam frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Dupa ce s-a...

Citeste continuarea

Tort cu mere a la Cori

Postat de simona72

Tort cu mere a la Cori

Se curata merele de coaja, se scobesc si se scaote casuta cu samburi. Mie mi sau crapat cateva mere si le-am prins cu scobitori. Am pregatit o tava cu inel detasabil pentru tort. Am captusit...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.06.2010, 23:42
Arata intr-un mare, mare fel !
la 04.06.2010, 23:46
anisoara sincer am ramas fara cuvinte ,felicitari pt toate reteledecorul e extraordinar de frumos pacat ca nu se pot da mai mult de 5 furcu
la 04.06.2010, 23:57
Gaby, Nadina totul este foarte simplu si foarte repede de facut. Totul o fac din suflet , si cu dragoste.Multumesc pentru furculite.
la 05.06.2010, 00:01
intradevar anisoara se vede ca pui mult suflet in tot ceea ce faci felicitari
la 05.06.2010, 00:01
Denumirea tortei se traduce in romana in asa fel COLIVIA MANASTIREI . Denumirea este scrisa in limba rusa. aSA I SE SPUNE IN POPOR.

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking