Tortellini cu piept de pui in sos picant

Postat de Dya in Tortellini
12 Mar 2012 | 11601 vizualizari
Tortellini cu piept de pui in sos picant

Ingrediente

  • 200 gr tortellini
  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa mare
  • 100 ml vin rosu
  • un pahar cu apa/supa
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 ardei gras/capia rosu
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri cu bulion/suc de rosii
  • condimente: un praf de sare pentru sos, o lingurita rasa de chili, tarhon si busuioc
  • cateva fire de patrunjel verde

Mod de preparare

Pieptul de pui il taiem in cuburi mici si il punem la prajit in uleiul de masline pentru 10 minute, suficient cat sa se rumeneasca usor. Acum adaugam ceapa, usturoiul si ardeiul tocate marunt, si, le lasam pe foc, intr-o tigaie acoperita, atat cat sa se fragezeasca pieptul de pui. Adaugam apa/supa si vinul rosu, condimentam dupa gust (cu sare, chili, tarhon si busuioc), adaugam sucul de rosii si lasam la foc mic pana cand sosul format capata consistenta. Cand este gata presaram deasupra patrunjelul tocat marunt.

Intre timp pregatim pastele: le punem la fiert in 2 l de apa cu putina sare (sa nu exagerati pentru ca pastele sunt destul de sarate) pentru 15-20 minute. Le scurgem de apa in care au fiert, le trecem apoi printr-un jet de apa rece, le potrivim de gust cu putin ulei de masline si tarhon, si, le servim calde, impreuna cu pieptul de pui in sosul picant.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortellini cu piept de pui in sos picant" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (45)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tortellini cu sunca si rosii uscate

Postat de mihaelar63

Tortellini cu sunca si rosii uscate

Tortellini se pun la fiert in apa cu sare, respectand timpul de fierbere indicat. Daca-l depasiti pastele se inmoaie prea tare si se rup. Sunca de Praga se taie cubulete. Se soteaza in...

Citeste continuarea

Ravioli cu boia, umpluti cu branza de capra, ricotta si spanac, cu sos de quattro funghi

Postat de AlexTeacher

Ravioli cu boia, umpluti cu branza de capra, ricotta si spanac, cu sos de quattro funghi

Lasati branza de capra si ricotta la scurs; Amestecati faina cu boia si gris; Turnati compozitia pe un blat de lucru, faceti o gaura in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.03.2012, 19:26
bun papa
la 12.03.2012, 19:28
la 12.03.2012, 19:28
Chiar am zis ca o sa iau si eu o data tortellini sa le fac..macar de curiozitate!!! foarte bun ce ai preparat tu!!
la 12.03.2012, 19:39
Ce bunatate! Azi chiar ma uitam prin camara si am constatat ca am vreo 2 pungi de tortelini si ma gandeam sa ii fac maine.
la 12.03.2012, 19:50
Delicios!

Vezi toate comentariile (45)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking