Ingrediente
- 1 pachet paste tortellini proaspete( 250 gr)
- 1 cutie smantana pentru gatit ( 200 ml)
- 100 gr gorgonzola parmezan ( dupa gust)
- sare, piper
Mod de preparare
1. Punem pastele la fiert in apa clocotita ( cf. timpului precizat pe pachet).
2. Intre timp, punem la foc mic , intr-o tigaie, smantana ; amestecam in continuu, pentru a nu se lipi, iar cand incepe sa se ingroase, adaugam si branza gorgonzola, faramitata. In acest sos de smantana utem pune dupa gust si frunze de busuioc proaspat, sare, piper.
3. Cand pastele sunt fierte, se scurg de apa, se clatesc sub jet de apa rece, apoi, se rastoarna peste sosul de smantana si se mai lasa la foc mic 2-3 min.
4. Pastele se servesc cu parmezan ras, pus dupa dorinta si generozitatea fiecaruia!....
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortellini cu sos de smantana si gorgonzola" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|