Tortiglioni cu creveti

Postat de retetele_tinei in Paste
29 Sep 2014 | 2474 vizualizari
Tortiglioni cu creveti

Ingrediente

  • 200 g. creveti congelati
  • 200 g. paste tortiglioni
  • 3 catei de usturoi
  • 200 ml. vin alb sec
  • 100 ml. apa in care se fierb pastele
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • frunze de patrunjel

Mod de preparare

Pentru inceput se pun pastele la fiert, iar separat se pune la foc ulei de masline, iar cand acesta e incins se pun cateii de usturoi, care inainte au fost curatati si taiati felii.

Se lasa o idee la calit usturoiul dupa care se pun crevetii congelati, vinul, sare si piper si se lasa la fiert pana scade vinul.Pastele cand sunt fierte de jumatate se scurg de apa ( avand grija ca sa se pastreze 100ml de apa), iar cand vinul a scazut de pe creveti se pun pastele, cei 100ml de apa si se lasa la fiert pana scade apa. Inainte de a oprii focul se presara patrunjel verde tocat.

Tortiglioni cu creveti se servesc calzi....merg perfect cu vin alb sec sau demi-sec.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortiglioni cu creveti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Salată de paste, cu fasole păstăi şi cartofi

Postat de ela2015

Salată de paste, cu fasole păstăi şi cartofi

Spălăm foarte bine cartofii cu periuţa de legume şi îi punem la fiert în coajă. Alegem cartofi mici, sănătoşi pentru a fierbe repede şi uşor. După ce au fiert îi...

Citeste continuarea

Paste cu ton

Postat de xana

Paste cu ton

Punem apa cu sare pe foc si cand a inceput sa fiarba adaugam pastele. Le lasam la fiert conform instructiunilor de pe pachet. Intre timp taiem ceapa si usturoiul marunt si le calim in ulei de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.09.2014, 17:31
La astia zic pas...
la 29.09.2014, 17:34
la 29.09.2014, 17:34
la 29.09.2014, 19:02
la 29.09.2014, 20:25
like

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking