Ingrediente
- pt.blat
- 8 oua
- 8 lg zahar
- 4 lg apa
- 6 lg faina
- 2 lg cacao
- 4 lg nuca macinata
- cateva picaturi de esenta de rom
- Crema 1
- 2 galbenusuri
- 100gr zahar
- 100 gr nuca macinata
- 200 ml frisca
- 1/2 plic gelatina
- 2 ciocolate albe
- Crema 2
- 2 galbenusuri
- 100gr zahar
- 100 gr ciocolata neagra,
- 200 ml frisca
- 1/2 plic gelatina
- esenta vanilie
- Glazura
- 1 ciocolata neagra
- 50 gr unt
- 150 ml frisca
- Sirop
- 150 gr zahar
- 200 ml apa
- 1 fiola esenta de rom
- Decor:
- creion rosu si verde Dr Otker,
- frunzulite de menta proaspete
- capsunici pastrate la congelator.
Mod de preparare
Se separa albusurile de galbenusuri,se bat albusurile spuma cu zaharul si galbenusurile se freaca cu restul de zahar si esenta de rom.Se amesteca usor cele doua compozitii se adauga apa, nuca macinata si se incorporeaza usor.La sfarsit se adauga si faina amestecata cu cacao.Compozitia se toarna intr-o forma de tort rotunda si se coace la foc potrivit.
Crema 1:Galbenusurile si zaharul se amesteca bine si se pun intr-o craticioara la bain marie Se adauga gelatina hidratata in 50 ml apa,cele 2 ciocolate albe si amestecam pana ce se dizolva complet .Se da la rece .Se amesteca apoi cu frisca batuta si cu nuca macinata .
Crema 2:Se afce la fel ca si crema 1 numai ca fara nuca iar ciocoloatele sunt negre.
Siropul se face punand pe foc un ibricel cu apa , zahar si esenta de rom si amestecand pana se topeste zaharul.can e rece se foloseste la insiropat blatul.
Glazura se face topind intr-o craticioara ciocolata cu untul si frisca.Se toarna calduta.
Asamblarea tortului: se insiropeaza 3 felii de blat taiat dupa ce sa-a racit.Se umplu cu crema 1 si respectiv 2, apoi se toparna glazura deasupra.Se da la rece vreo 2-3 ore.Apoi se decoreaza cu capsuni frunze de menta fresh si se scrioe la multi ani!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul Scorpionului" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (35)
|