Ingrediente
- Baza:
- 120 g biscuiti
- 35 g unt topit
- 2 linguri de lapte
- 1 lingura de zahar
- 1 lingura cacao
- Crema de branza:
- 250 g branzica de vaci cremoasa
- 5 linguri de zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingurita gelatina+2 linguri apa rece
- 130 ml frisca lichida
- Glazura:
- 90 g ciocolata cu lapte
- 3-4 linguri frisca lichida
Mod de preparare
Am macinat biscuitii foarte fin.
Am adaugat zaharul,cacaua,untul topit si laptele si am amestecat bine pana am obtinut o compozitie omogena si usor de intins.
Am impartit compozitia in 4 parti egale.
Pe o farfurioara am pus inelul de inox apoi am tasat bine compozitia .
La fel am procedat si cu celalalte tortulete.
Pentru crema am amestecat branzica de vaci cu zaharul si zaharul vanilat pana s-a topit zaharul.
Am hidratat gelatina in apa rece apoi am topit-o usor.(atentie sa nu fiarba)
Am adaugat gelatina peste branzica si am amestecat bine.
Am mixat frisca apoi am adaugat branzica si am omogenizat.(va iesi o crema pufoasa si delicioasa)
Din nou cu ajutorul inelului am crema pe fiecare baza de biscuiti.
Am dat tortuletele la rece pentru minim 3 ore.
Am topit ciocolata cu frisca lichida apoi am glazurat fiecare tortulet.
Am dat din nou la rece pana s-a intarit glazura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulete cu crema de branza si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (29)
|