Ingrediente
- pentru pasta:
- 300 gr faina
- 150 ml ulei
- 1 ou
- 2 sau 3 linguri de smantana
- jumate de lingurita de praf de copt
- sare
- ou pentru uns si lapte
- pentru crema:
- 200 ml lapte
- 50 ml smantana
- 100 gr ciuperci tocate si stoarse
- o lingura si jumate de amidon
- un pic de sare
- 50 gr parmezan ras
- 20 gr unt
- frunze de busuioc
Mod de preparare
1. Se pregatesc cescutele mai intai, se amescteca toate ingredientele pe masa, se face o fantana din faina si restul e usor, pana rezulta o pasta usor de lucrat. Se lasa la odihnit in frigider 20 de minute, apoi se intinde intre doua foli transparente. Se aseaza subtire si cu grija in formele unse cu ulei, se ung cu galbenus si lapte, apoi se pun in cuptorul preincalzit la 170 grade, 20 sau minute,sau pana se coloreaza bine.
2. Se pregateste crema: se amesteca bine galbenusurile cu parmezanul, amidonul si se dizolva apoi cu laptele si smantana. Se pune pe foc pana se ingroasa, se adauga si untul, se adauga si crema de ciuperci rozolita cu usturoi, arome daca vrem, si data prin storcator. Si sare putina in caz daca mai dorim.
3. Se pune crema intr-un poche si se umplu cescutele. Se decoreaza cu o bucatica de carnita speck si o frunzulita de busuioc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulete cu crema de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|