Tortulete cu crema de ciuperci

Postat de alba_zori in Aperitive / Garnituri
7 Aug 2012 | 4812 vizualizari
Tortulete cu crema de ciuperci

Foarte fotogienice si foarte bune,trebuiesc laudate un pic,cand sunt invitati si vreti sa faceti ceva bun si frumos iata o idee,o crema de ciuperci buna,o bucatica de speck,carnita sarata,si o frunzulita de busuioc e tot sarmul ei,sper sa placa cat mie.

Ingrediente

  • pentru pasta:
  • 300 gr faina
  • 150 ml ulei
  • 1 ou
  • 2 sau 3 linguri de smantana
  • jumate de lingurita de praf de copt
  • sare
  • ou pentru uns si lapte
  • pentru crema:
  • 200 ml lapte
  • 50 ml smantana
  • 100 gr ciuperci tocate si stoarse
  • o lingura si jumate de amidon
  • un pic de sare
  • 50 gr parmezan ras
  • 20 gr unt
  • frunze de busuioc

Mod de preparare

1. Se pregatesc cescutele mai intai, se amescteca toate ingredientele pe masa, se face o fantana din faina si restul e usor, pana rezulta o pasta usor de lucrat. Se lasa la odihnit in frigider 20 de minute, apoi se intinde intre doua foli transparente. Se aseaza subtire si cu grija in formele unse cu ulei, se ung cu galbenus si lapte, apoi se pun in cuptorul preincalzit la 170 grade, 20 sau minute,sau pana se coloreaza bine.

2. Se pregateste crema: se amesteca bine galbenusurile cu parmezanul, amidonul si se dizolva apoi cu laptele si smantana. Se pune pe foc pana se ingroasa, se adauga si untul, se adauga si crema de ciuperci rozolita cu usturoi, arome daca vrem, si data prin storcator. Si sare putina in caz daca mai dorim.

3. Se pune crema intr-un poche si se umplu cescutele. Se decoreaza cu o bucatica de carnita speck si o frunzulita de busuioc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulete cu crema de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Mamaliga cu branza greceasca si parmezan la cuptor

Postat de gurita_ta2005

Mamaliga cu branza greceasca si parmezan la cuptor

Se pune apa la fiert,cu putina sare,cand incepe sa fiarba apa se adauga malaiul in ploaie amestecand continuu.Se amesteca pentru a nu se forma cocoloase,si se lasa la foc mic sa se faca mamaliga....

Citeste continuarea

Stelute aperitiv cu crema de branza si avocado

Postat de andaoana

Stelute aperitiv cu crema de branza si avocado

Aluatul de foietaj trebuie sa il dezghetam dar nu foarte mult, doar atat cat sa-l putem desface. Daca se dezgheata prea mult atunci vom lucra mai greu cu el si se poate sa ni se lipeasca de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.08.2012, 19:59
la 07.08.2012, 20:04
Ce dragalase sunt cosuletele!
la 07.08.2012, 20:05
multumesc mult mult
la 07.08.2012, 20:07
ce bine arata
la 07.08.2012, 20:12
Mmmmm super!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking