Trandafiras de paine dulce

Postat de brunetica in Piine
13 Noi 2011 | 4484 vizualizari
Trandafiras de paine dulce

Delicioasa si foarte buna .

Ingrediente

  • 650 g. faina
  • 100 g. margarina
  • 400 ml. apa calduta 
  • 50 g. drojdie 
  • 2 ou
  • 120 g. zahar brun
  • un praf de sare
  • 2 lingurite de anason
  • Seminte de susan 
  • 1 lingurita de lapte

Mod de preparare

 

Amestecati si diluati margarina cu apa, la foc mic.

Adaugati peste margarina topita toate ingredientele si amestecati foarte bine

Acoperiti cu un prosopel umed si lasati la dospit pentru 30 de minunte. 

Impartiti  aluatul in 4 parti egale si si apoi le facem suluri 30-40 cm. lungime.

Modelul de impletire nu imi apartine , ii apartine dragei noastre Mihaela , mi-a placut foarte mult cum a impletit ea painea si am facut si eu aceeasi impletitura. Le asezam perpendicular unele peste altele ca la vestitul X si 0

Se strang sulurile la mijloc si se rasucesc doua cate doua, in sens contrar acelor de ceasornic, continuand cu urmatorul rand , de aceasta data in sensul acelor de ceasornic si tot asa paina terminam de impletit.

se introduc capetele sub colac si se preseaza usor.

Se bate un galbenus de ou cu 1-2 linguri de lapte si se unge colacul si se presara seminte de susan.

Lasam colacul intr-o tava de tort( sau o tava rotunda) tapetata cu hartie de copt cam inca 20-30 minunte la crescut.

Dam la cuptorul incalzit la 200 grade si 45 minunte.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiras de paine dulce" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paine cu oua fierte

Postat de medioto59

Paine cu oua fierte

Este de preferat ca ingredientele sa fie la temperatura camerei. Cernem faina printr-o sita cu gauri mici. Amestecam drojdia cu zaharul. Facem in centrul fainii o adancitura in care punem...

Citeste continuarea

Paine MARGARETA

Postat de nilgun

Paine MARGARETA

Intr-un castron punem drojdia cu zaharul si o lingura de apa calduta. Amestecam energic si lasam deoparte vreo 10 minute. Intr-un castron punem  faina . Se toarna peste faina amestecul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.11.2011, 17:46
tare frumusica
la 13.11.2011, 17:57
merci rocsi esti draguta ca intodeauna
la 13.11.2011, 18:06
frumoasa
la 13.11.2011, 18:07
foarte faini
la 13.11.2011, 18:12
tare bine arata

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking