Trandafiras de paine dulce

Postat de brunetica in Piine
13 Noi 2011 | 4497 vizualizari
Trandafiras de paine dulce

Delicioasa si foarte buna .

Ingrediente

  • 650 g. faina
  • 100 g. margarina
  • 400 ml. apa calduta 
  • 50 g. drojdie 
  • 2 ou
  • 120 g. zahar brun
  • un praf de sare
  • 2 lingurite de anason
  • Seminte de susan 
  • 1 lingurita de lapte

Mod de preparare

 

Amestecati si diluati margarina cu apa, la foc mic.

Adaugati peste margarina topita toate ingredientele si amestecati foarte bine

Acoperiti cu un prosopel umed si lasati la dospit pentru 30 de minunte. 

Impartiti  aluatul in 4 parti egale si si apoi le facem suluri 30-40 cm. lungime.

Modelul de impletire nu imi apartine , ii apartine dragei noastre Mihaela , mi-a placut foarte mult cum a impletit ea painea si am facut si eu aceeasi impletitura. Le asezam perpendicular unele peste altele ca la vestitul X si 0

Se strang sulurile la mijloc si se rasucesc doua cate doua, in sens contrar acelor de ceasornic, continuand cu urmatorul rand , de aceasta data in sensul acelor de ceasornic si tot asa paina terminam de impletit.

se introduc capetele sub colac si se preseaza usor.

Se bate un galbenus de ou cu 1-2 linguri de lapte si se unge colacul si se presara seminte de susan.

Lasam colacul intr-o tava de tort( sau o tava rotunda) tapetata cu hartie de copt cam inca 20-30 minunte la crescut.

Dam la cuptorul incalzit la 200 grade si 45 minunte.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiras de paine dulce" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chifle super pufoase

Postat de diaconta

Chifle super pufoase

In apa calduta am pus drojdia, zaharul, laptele praf, oul, sarea si faina. Am amestecat sa se omogenizeze ingredientele, apoi am pus coca pe planseta, am adaugat untul moale si am...

Citeste continuarea

Chifle cu lapte batut si parmezan

Postat de rocsi_1612

Chifle cu lapte batut si parmezan

Cerneti faina intr-un bol. Adaugati sarea, drojdia, zaharul, amestecati cu o paleta. Laptele batut, de la temperatura camerei, incepeti sa il adaugati treptat si framantati in acest timp. Puneti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.11.2011, 17:46
tare frumusica
la 13.11.2011, 17:57
merci rocsi esti draguta ca intodeauna
la 13.11.2011, 18:06
frumoasa
la 13.11.2011, 18:07
foarte faini
la 13.11.2011, 18:12
tare bine arata

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking