Trei torturi speciale a la Liliana

Postat de Bucataras in Torturi
28 Apr 2009 | 10205 vizualizari
Trei torturi speciale a la Liliana

Liliana, precum croitorasul cel viteaz: “trei dintr-o lovitura!”

Ingrediente

  • Blat alb de tort
  • 4 oua
  • 100ml.apa
  • 100ml.ulei
  • 250gr.faina
  • 250gr.zahar
  • 1 praf de copt
  • Pt. tortul fluture am facut un blat de amandina (gasit pe net) si anume:
  • 6oua
  • 200gr.zahar
  • 30ml.apa
  • 30ml.ulei
  • 20gr.cacao
  • 8lg.faina

Mod de preparare

M.D.P. se separa ouale, albusurile se bat spuma cu zaharul, iar galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi apa .Cele 2 compozitii se amesteca usor ,apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se coace aproximativ 45min.Se taie blatul in 3 se insiropeaza cu sirop se zahar ars, apoi se pun cremele. Eu am folosit crema de ciocolata (o cutie mare de fineti)si de vanilie.Pt. balerina am folosit deasupra pasta de lapte praf, pasta din care am facut si trandafirasul.

Pt. tortul fluture am facut un blat de amandina(gasit pe net)si anume: Albusurile se bat spuma tare,se adauga zaharul,apa si galbenusurile frecate cu ulei si se amesteca apoi se adauga faina si cacao.se coace 30min.Se insiropeaza cu sirop din 400gr.zahar si 2 capucino ciocolata Se fierb 5 min cele 2 apoi se lasa la racit. Crema este din margarina amestecata bine cu 150gr. zahar pudra, 3 galbenusuri si 3 lg.cacao.

Blatul l-am copt intr-o cratita rotunda l-am taiat pe mijloc si am pus apoi cele 2 bucati spate in spate. Deasupra am pus glazura de ciocolata din comertsi am ornat cu bomboane colorate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Trei torturi speciale a la Liliana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (1)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tort clasic cu crema de cacao si miez de nuca

Postat de Ina

Tort clasic cu crema de cacao si miez de nuca

Blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam pe rand zaharul, galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt,...

Citeste continuarea

Desert blat de tort cu cacao si nuci

Postat de Pungasa_Rogue

Desert blat de tort cu cacao si nuci

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.09.2010, 01:38
hai sa fiu eu prima cu furcile

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking