Ingrediente
Pentru aluat:
- 500 g faina alba
- un cub de drojdie proaspata
- o cana cu bors
- o ceasca cu ulei
- sare
Pentru umplutura:
- 500 g branza proaspata de vaci
- 200 g zahar
- 2 oua
- 75 g stafide
- coaja de lamaie
Pentru prajit:
Pentru decor:
Mod de preparare
Cernem faina intr-un lighean, facem apoi o adancitura in mijloc si punem drojdia dizolvata in jumatate din cantitatea de bors caldut. .Cand incepe sa creasca amestecam bine cu toata faina si adaugam restul de bors,uleiul si sarea.Framantam bine si apoi lasam aluatul la dospit circa 30 min. la loc cald.
In acest timp facem umplutura:punem intr-un vas branza de vaci , adaugam pe rand zaharul, ouale ,coaja de lamaie si stafidele si amestecam bine.
Aluatul se intinde pe masa tapetata cu faina si se taie in 3 pe lungime .Pe coltul aluatului se pune o lingura generoasa de crema de branza si incepem impachetarea .Procedam la fel cu tot aluatul.Trigoanele obtinute le prajim la foc iute in ulei incins.Cand sunt gata facute le scoatem cu ajutorul unei palete si le punem pe un prosop absorbant.Presaram cu zahar vanilat.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Trigoane cu branza de vaci si stafide, prajite" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (44)
|