Trigoane cu dovleac

Postat de lia in Dulciuri
11 Ian 2011 | 6776 vizualizari
Trigoane cu dovleac

Aromate si gustoase pe placul tuturor!

Ingrediente

  • 600 g dovleac ras
  • 200g  zahar
  • 50 g unt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 varf cutit nucsoara
  • 1 lingurita gris(optional)
  • 1 pachet foi de placinta
  • 100 g unt topit pt uns foile
  • 1 ou
  • 50 g zahar brun

   

Mod de preparare

Punem 50g unt intr-o cratita la topit, adaugam dovleacul , zaharul scortisoara si nucsoara, amestecam si lasam la calit cam 8-10’. Daca dovleacul este inca apos, adaugam grisul si mai lasam 1-2’ pe foc apoi il dam deoparte sa se raceasca.

Intindem foile pe masa de lucru, suprapunem cate trei, dar unse cu unt topit intre ele si taiem cu un cutit, pe lungime, formand trei fasii. Punem cate o lingura de dovleac pe fiecare fasie si impachetam ( vezi foto).

Tapetam o tava cu hartie de copt, presaram faina si asezam trigoanele in tava. Ungem cu ou batut si presaram cu zahar brun. Dam tava la copt pentru 15-20’.

Se servesc atat calde cat si reci.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Trigoane cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Baclava

Postat de Valclaudia

Baclava

Prajim nuca intr-o tigaie de teflon,o lasam la racit apoi o trecem prin robot. Foile de placinta trebuie sa fie decongelate complet pentru a nu se rupe. Ungem tava cu putin ulei, asezam o...

Citeste continuarea

Tarta cu fructe, budinca si frisca

Postat de Valclaudia

Tarta cu fructe, budinca si frisca

Se separa albusurile de galbenusuri. Preincalzim cuptorul la 175 grade. Ungem forma de tarta cu ulei, o tapetam cu faina. Batem intai albusurile spuma cu praful de sare, apoi mixam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.01.2011, 11:46
îmi place!
la 11.01.2011, 11:54
ionix primul venit primul servit primesti cate vrei sunt
la 11.01.2011, 11:56
iau tot pt că-s bolnăvioară şi trebuie să mă pun pe picioare
la 11.01.2011, 11:58
Bun , rau
la 11.01.2011, 11:59
Cu mare drag te servesc si-ti doresc insanatosire grabnica ai racit ?

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking