Trigoane cu carne

Postat de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri
24 Mar 2011 | 48930 vizualizari
Trigoane cu carne

Ingrediente

  • 1 pachet foi placinta
  • 400g carne tocata
  • 2 cepe
  • 2 oua
  • ulei
  • 1 galbenus pentru uns

Mod de preparare

Foile  de placinta se lasa la dezghetat.

Carnea se caleste in 2 linguri ulei cu ceapa taiata marunt, sare si piper. Cand a scazut zeama si carnea este facuta se lasa la racit.

Dupa racire se amesteca bine cu ouale.

Se intinde o foaie de placinta, se unge cu ulei cu pensula iar deasupra se pune a doua foaie care se unge si ea cu ulei.

Se taie foile suprapuse in 3 fasii pe lungime (8-10cm/35-40cm).

In coltul unei fasii se pune o lingura de carne si se indoaie fasia pe diagonala si in continuare se indoaie pe conturul triunghiului format pana se termina fasia (vezi foto).

Se preseaza cu mana pentru repartizarea uniforma a compozitiei si se pune in tava tapetata cu harti si unsa cu ulei.

Cand sunt gata toate se ung cu galbenus de ou diluat cu putin lapte si se introduc in cuptorul preancalzit 30-40 minute pana se rumenesc frumos.

Se servesc calde cu un pahar de vin bun.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Trigoane cu carne" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Samosa cu pui

Postat de xana

Samosa cu pui

Pentru aluat se amesteca fainile, sarea si uleiul. Se adauga apoi 50 ml apa calduta si se amesteca bine, apoi restul de apa. Se va obtine un aluat foarte putin lipicios care se framanta apoi pana...

Citeste continuarea

Trigoane cu carne

Postat de Lia1

Trigoane cu carne

1.Decongeleaza aluatul si asigura cu hartie de copt o tava de aragaz. 2.Intr-un vas antiaderent pune 2-3 linguri de ulei si caleste ceapa pana devine sticloasa. 3.Adauga si caleste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.03.2011, 15:31
vreau si eu 1
la 24.03.2011, 15:41
Ce rumene si frumoase sunt
la 24.03.2011, 15:46
buneeeeee
la 24.03.2011, 16:01
azi nu stiu ce ai cu mine numai pofte imi faci
la 24.03.2011, 16:51

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking