Ștrudel cu vișine

Postat de panacris in Dulciuri
15 Feb 2013 | 4666 vizualizari
Ștrudel cu vișine

Un dulce super fain și super simplu!

Ingrediente

  • foi de plăcintă 1 pachet,
  • unt 200 g,
  • visine fără sâmburi cca. 500 g (din congelator, compot sau proaspete),
  • zahar pudră vanilinat,
  • scorțișoara 2 linguri,
  • nucă măcinată,
  • migdale fulgi cca. 50 g,
  • zahăr brun

Mod de preparare

Untul se topește într-un vas cu fundul dublu sau la BainMarie.

ntre timp vișinile scurse de zeamă, se amestecă cu zaharul pudră vanilinat, nuca măcinată și scorțișoara. Se ung câte 4 foi de plăcintă cu unt, se suprapun, apoi se adaugă amestecul de vișine și se rulează ușor, așezându-se apoi într-o tavă termorezistentă unsă cu unt în prealabil. Se procedează la fel cu celelalte foi. Untul rămas se pune peste strudele, apoi se presară fulgi de migdale și zahăr brun. Se dau la copt în cuptorul preîncins cca 30 de minute la foc mediu.

După ce s-au copt se pudrează cu mult zahăr pudră vanilinat și se servește simplu sau cu adaos de sos de vanilie, după gustul fiecăruia.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ștrudel cu vișine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert cozonac cu nuca

Postat de reisnaor_2006

Desert cozonac cu nuca

Pregatim maiaua din putin lapte caldut, drojdia si 1 lingura de faina. Restul de lapte il incalzim putin impreuna cu zaharul. Intr-un bol cernem faina amestecata cu praful de sare, punem...

Citeste continuarea

Fursecuri "Nuci umplute"

Postat de robert_badica

Fursecuri "Nuci umplute"

Intr-un bol mare, se sparg ouale se adauga zaharul si untura,si amestecam pana ce obtinem o crema groasa. Adaugam amoniacul si faina. Amestecam usor pana rezulta un aluat destul de tare, care nu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.02.2013, 17:39
e de vis..ador orice cu visine bravo
la 15.02.2013, 17:44
la 15.02.2013, 17:47
Off, iar e greu. E foarte greu, că e doar virtual că dacă era de-adevăratelea, nu mai aveai nimic pus pe masă Super
la 15.02.2013, 17:49
foarte bun trebuie sa fie
la 15.02.2013, 17:49
super bunatate!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking