Trufandale - Pastai prajite, cu usturoi si mamaliguta

Postat de RODIMUR in Mancaruri de legume
7 Iun 2017 | 3185 vizualizari
Trufandale - Pastai prajite, cu usturoi si mamaliguta

Odată cu venirea sezonului legumelor proaspete, ne facem toate mofturile simple. Niște păstăi prăjite, cu usturoi și mămăliguță caldă e ceva bun, de post și de toate zilele, când vrem să mâncăm sănătos, ușor și cu o amintire a satului românesc în gând (și în farfurie!). O rețetă economică, simplă și ușor de preparat.

Ingrediente

  • 1 kg de păstăi noi
  • codițele de la 4 cepe verzi
  • 3-4 căței de usturoi
  • ulei pentru prăjit ceapa și păstăile
  • sare
  • piper
  • mămăliguță pentru 4 persoane

Mod de preparare

Se rup cozile de la păstăi și, dacă sunt mari, se rup și ele în două, după care se pun la fiert, la foc iute.

Între timp, se curăță și se spală codițele de ceapă verde, se zvântă și se taie inelușe, după care se pun într-o cratiță cu ulei, să se înmoaie puțin (nu să se ardă).

Când păstăile au fiert, se scurg de apă și se pun la prăjit în cratița în care s-au înmuiat codițele de ceapă. Cu o paletă, se întorc păstăile ușor, ca să nu se sfărâme, dar să se impregneze toate cu ulei și să se prăjească puțin (fără a se arde sau rumeni). Când sunt aproape gata, se răzuie usturoiul, se condimentează cu sare și piper și se mai amestecă puțin, cu grijă.

Între timp, se face o mămăliguță (nu foarte deasă, dar nici prea moale) pentru 4 persoane, care atunci când este gata, se pune într-o ceșcuță unsă cu ulei. Se lasă mămăliguța puțin ca să prindă forma ceșcuței, după care se răstoarnă în farfurie, alături de păstăile prăjite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Trufandale - Pastai prajite, cu usturoi si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancare de vara cu dovlecei, rosii si usturoi

Postat de RuxyRux

Mancare de vara cu dovlecei, rosii si usturoi

Se feliaza dovleceii, se feliaza rosiile, se curata ceapa si usturoiul, se zdrobeste usturoiul, iar ceapa se taie felii.Feliile de dovlecei se prajesc usor  in jur de 1 minut in ulei de...

Citeste continuarea

Drob de post/vegetarian

Postat de GatesteUsor

Drob de post/vegetarian

Cartofii se fierb in coaja pana cand sunt bine fierti. Apoi se raceasc si se curata. Se fierbe orezul bob intreg: la o masura de orez se pun doua masuri de apa la fiert. Se pune orezul in apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.06.2017, 18:14
Bune trufandalele astea si nici nu zic ca n-au carne....
la 07.06.2017, 18:23
Bine...! Am înțeles tot!
la 07.06.2017, 18:38
Și mie îmi plac păstăile cu usturoi!
la 07.06.2017, 18:46
Bune!
la 07.06.2017, 19:14
Bine, Merișor! Tot cu mămăliguță? Sau cu pâine? Oricum, mă bucur că avem gusturi comune... Mulțumesc frumos!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking