Trufandale - Pastai prajite, cu usturoi si mamaliguta

Postat de RODIMUR in Mancaruri de legume
7 Iun 2017 | 3209 vizualizari
Trufandale - Pastai prajite, cu usturoi si mamaliguta

Odată cu venirea sezonului legumelor proaspete, ne facem toate mofturile simple. Niște păstăi prăjite, cu usturoi și mămăliguță caldă e ceva bun, de post și de toate zilele, când vrem să mâncăm sănătos, ușor și cu o amintire a satului românesc în gând (și în farfurie!). O rețetă economică, simplă și ușor de preparat.

Ingrediente

  • 1 kg de păstăi noi
  • codițele de la 4 cepe verzi
  • 3-4 căței de usturoi
  • ulei pentru prăjit ceapa și păstăile
  • sare
  • piper
  • mămăliguță pentru 4 persoane

Mod de preparare

Se rup cozile de la păstăi și, dacă sunt mari, se rup și ele în două, după care se pun la fiert, la foc iute.

Între timp, se curăță și se spală codițele de ceapă verde, se zvântă și se taie inelușe, după care se pun într-o cratiță cu ulei, să se înmoaie puțin (nu să se ardă).

Când păstăile au fiert, se scurg de apă și se pun la prăjit în cratița în care s-au înmuiat codițele de ceapă. Cu o paletă, se întorc păstăile ușor, ca să nu se sfărâme, dar să se impregneze toate cu ulei și să se prăjească puțin (fără a se arde sau rumeni). Când sunt aproape gata, se răzuie usturoiul, se condimentează cu sare și piper și se mai amestecă puțin, cu grijă.

Între timp, se face o mămăliguță (nu foarte deasă, dar nici prea moale) pentru 4 persoane, care atunci când este gata, se pune într-o ceșcuță unsă cu ulei. Se lasă mămăliguța puțin ca să prindă forma ceșcuței, după care se răstoarnă în farfurie, alături de păstăile prăjite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Trufandale - Pastai prajite, cu usturoi si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Piperchi targasiti mancare traditionala aromana de ardei si rosii

Postat de Bucataras

Piperchi targasiti mancare traditionala aromana de ardei si rosii

Cum se prepara Piperchi targasiti mancare traditionala aromana de ardei si rosii Spala gogosarii si curata-i de cotor si seminte, apoi taie-i in bucati mari. Topeste untul intr-o tigaie si...

Citeste continuarea

Tarta cu dovlecei

Postat de andaoana

Tarta cu dovlecei

Incepem prin a spala, curate si razui dovlecei . Ii amestecam cu putina sare si ii lasam sa lase apa . Razuim branza , taiem carnatul si batem cu o furculita ouale doar atat cat sa se amestece...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.06.2017, 18:14
Bune trufandalele astea si nici nu zic ca n-au carne....
la 07.06.2017, 18:23
Bine...! Am înțeles tot!
la 07.06.2017, 18:38
Și mie îmi plac păstăile cu usturoi!
la 07.06.2017, 18:46
Bune!
la 07.06.2017, 19:14
Bine, Merișor! Tot cu mămăliguță? Sau cu pâine? Oricum, mă bucur că avem gusturi comune... Mulțumesc frumos!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking