Ingrediente
- 1 kg de păstăi noi
- codițele de la 4 cepe verzi
- 3-4 căței de usturoi
- ulei pentru prăjit ceapa și păstăile
- sare
- piper
- mămăliguță pentru 4 persoane
Mod de preparare
Se rup cozile de la păstăi și, dacă sunt mari, se rup și ele în două, după care se pun la fiert, la foc iute.
Între timp, se curăță și se spală codițele de ceapă verde, se zvântă și se taie inelușe, după care se pun într-o cratiță cu ulei, să se înmoaie puțin (nu să se ardă).
Când păstăile au fiert, se scurg de apă și se pun la prăjit în cratița în care s-au înmuiat codițele de ceapă. Cu o paletă, se întorc păstăile ușor, ca să nu se sfărâme, dar să se impregneze toate cu ulei și să se prăjească puțin (fără a se arde sau rumeni). Când sunt aproape gata, se răzuie usturoiul, se condimentează cu sare și piper și se mai amestecă puțin, cu grijă.
Între timp, se face o mămăliguță (nu foarte deasă, dar nici prea moale) pentru 4 persoane, care atunci când este gata, se pune într-o ceșcuță unsă cu ulei. Se lasă mămăliguța puțin ca să prindă forma ceșcuței, după care se răstoarnă în farfurie, alături de păstăile prăjite.
Daca ti-a placut reteta noastra "Trufandale - Pastai prajite, cu usturoi si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|