Trufandale - Pastai prajite, cu usturoi si mamaliguta

Postat de RODIMUR in Mancaruri de legume
7 Iun 2017 | 3217 vizualizari
Trufandale - Pastai prajite, cu usturoi si mamaliguta

Odată cu venirea sezonului legumelor proaspete, ne facem toate mofturile simple. Niște păstăi prăjite, cu usturoi și mămăliguță caldă e ceva bun, de post și de toate zilele, când vrem să mâncăm sănătos, ușor și cu o amintire a satului românesc în gând (și în farfurie!). O rețetă economică, simplă și ușor de preparat.

Ingrediente

  • 1 kg de păstăi noi
  • codițele de la 4 cepe verzi
  • 3-4 căței de usturoi
  • ulei pentru prăjit ceapa și păstăile
  • sare
  • piper
  • mămăliguță pentru 4 persoane

Mod de preparare

Se rup cozile de la păstăi și, dacă sunt mari, se rup și ele în două, după care se pun la fiert, la foc iute.

Între timp, se curăță și se spală codițele de ceapă verde, se zvântă și se taie inelușe, după care se pun într-o cratiță cu ulei, să se înmoaie puțin (nu să se ardă).

Când păstăile au fiert, se scurg de apă și se pun la prăjit în cratița în care s-au înmuiat codițele de ceapă. Cu o paletă, se întorc păstăile ușor, ca să nu se sfărâme, dar să se impregneze toate cu ulei și să se prăjească puțin (fără a se arde sau rumeni). Când sunt aproape gata, se răzuie usturoiul, se condimentează cu sare și piper și se mai amestecă puțin, cu grijă.

Între timp, se face o mămăliguță (nu foarte deasă, dar nici prea moale) pentru 4 persoane, care atunci când este gata, se pune într-o ceșcuță unsă cu ulei. Se lasă mămăliguța puțin ca să prindă forma ceșcuței, după care se răstoarnă în farfurie, alături de păstăile prăjite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Trufandale - Pastai prajite, cu usturoi si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Şakşuka

Postat de aliliana

Şakşuka

Vinetele le-am curatat de coaja (nu decojite total, ci am mai lasat ici colo urme ,,vinetii"), le-am taiat cubulete mici si le-am pus intr-un  bol cu apa si sare. Am pregatit ceapa,...

Citeste continuarea

Tigaie cu rosii, cartofi si oua

Postat de madi_marin

Tigaie cu rosii, cartofi si oua

Se curăţă cartofii, se spală, se şterg şi se taie cubuleţe. Se stropesc cu ulei şi se presară cu sare şi piper. Se pun într-un singur strat pe o tavă tapetată cu hârtie de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.06.2017, 18:14
Bune trufandalele astea si nici nu zic ca n-au carne....
la 07.06.2017, 18:23
Bine...! Am înțeles tot!
la 07.06.2017, 18:38
Și mie îmi plac păstăile cu usturoi!
la 07.06.2017, 18:46
Bune!
la 07.06.2017, 19:14
Bine, Merișor! Tot cu mămăliguță? Sau cu pâine? Oricum, mă bucur că avem gusturi comune... Mulțumesc frumos!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking