Ingrediente
- Pentru trufe:
- 100 gr gr ciocolata alba
- 180 gr panettone( sau cozonac)
- 3 linguri rom( Havana Club, am pus eu)
- esenta de rom
- Pentru decor:
- fulgi de migdale
- coaja de portocala caramelizata in cazul de fata, fire de zahar ars ( sau coaja de portocala confiata)
- ciocolata cu lapte si neagra
Mod de preparare
Se topeste ciocolata alba la bain-marie, se sfarama cozonacul si se stropeste cu rom( eu am avut si panettone cu vanilie si cu ciocolata si le-am amestecat).
Cand se topeste ciocolata alba se amesteca cu panettone si se incorporeaza bine.
Se lasa compozitia la racit de formeaza trufele apoi se aseaza pe un platou. Se topeste ciocolata neagra si cea cu lapte si se trec trufele prin ea.
Se decoreaza cu coaja de portocala, fulgi de migdale si cu fire de zahar ars. Se tin la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Trufe de ciocolata cu rom si cozonac" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (61)
|