Trufe de ciocolata cu rom si cozonac

Postat de RuxyRux in Prajituri
20 Mai 2012 | 4645 vizualizari
Trufe de ciocolata cu rom si cozonac

Desertul de duminica...extrem de delicios!

Ingrediente

  • Pentru trufe:
  • 100 gr gr ciocolata alba
  • 180 gr panettone( sau cozonac)
  • 3 linguri rom( Havana Club, am pus eu)
  • esenta de rom
  • Pentru decor:
  • fulgi de migdale
  • coaja de portocala caramelizata in cazul de fata, fire de zahar ars ( sau coaja de portocala confiata)
  • ciocolata cu lapte si neagra

Mod de preparare

Se topeste ciocolata alba la bain-marie, se sfarama cozonacul si se stropeste cu rom( eu am avut si panettone cu vanilie si cu ciocolata si le-am amestecat).

Cand se topeste ciocolata alba  se amesteca cu panettone si se incorporeaza bine.

Se lasa compozitia la racit de formeaza trufele apoi se aseaza pe un platou. Se topeste ciocolata neagra si  cea cu lapte si se trec trufele prin ea.

Se decoreaza cu coaja de portocala, fulgi de migdale si cu fire de zahar ars. Se tin la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Trufe de ciocolata cu rom si cozonac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (61)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert cremsnit Duo

Postat de merisor67

Desert cremsnit Duo

Mai întâi pregătim cremele. Mixăm gălbenușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul până devin cremoase. Le diluăm apoi cu 100 ml lapte rece și adăugăm amidonul....

Citeste continuarea

Desert prajitura tavalita de post

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura tavalita de post

Blatul: Intr-un bol puneti apa minerala, uleiul, otetul si vanilia. Amestecati putin. Cerneti faina, o adaugati peste lichide. Puneti praful de copt, un praf de sare, zaharul pudra, turmericul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.05.2012, 19:17
Ruxy cat de minunat le-ai ornat
la 20.05.2012, 19:18
Am incercat si eu Rocs scump si delicat...te pup cu drag si multumesc!
la 20.05.2012, 19:20
superb! ce pofta imi eee...
la 20.05.2012, 19:22
Hai Madi sa nu-ti fie ca esti la dieta pup scumpa mea...seara placuta si multumesc
la 20.05.2012, 19:22
Ce frumos aranjat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!cu siguranta bun..

Vezi toate comentariile (61)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking