Ingrediente
- 2 cani zahar tos
- 1/2 lingurita mica sare
- 1 cana samantana groasa
- 675g jeleu alb(eu nu am avut am si ale mele au iesti roz)
- 4 vanilii
- 500g ciocolata alba
- 500 g cicolata neagra
- pt decor bombonele ,cacao sau zahr pudra
- 180 g unt
Mod de preparare
Se unge o tava cu ulei poi se pune hartie sau staniol
Se combina zaharul,sarea,untul,smantana si jeleuril si se pun pe foc pana se topeste jeleu si untu 4-5 minute dupa care inca 5 minute sa firba
Se imparte compozitia in 2 parti egale intr-una se pune ciocolata negara si 2 vanilii si in lata se pune cicoclata alba si 2 vanilii se lasa sa se topeasca bine
Dupa ce sa topit cicolata se toarna compozitia in tava unsa si cu staniol apoi se pune la rece 3-4 ore
Dupa ce sa inatrit bine se scoate din tava se scoate folia si se intorce cu partea lucioasa in sus apoi se taia in cerculele de 3 marimi diferite (sa nu fie mari ,fiindca nu arata bine)
se aseaza pe hartiute si se decoreaza cu cacao cele albe si cu zahar pudra cele maro
PS:resturile ce va raman dupa decupat se pot topi din nou si se procedeaza la fel
Daca ti-a placut reteta noastra "Turnulete" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|