Ingrediente
- 250 g zahar
- 500 ml apa
- 500 g faina
- 1 plic si jumatate praf de copt
- 1 lingura scortisoara macinata
- zeama de lamaie
Glazura :
- 100 g ciocolata cu lapte
- 25 g unt
- 80 ml frisca lichida
Mod de preparare
Se caramelizeaza zaharul, apoi se stinge cu apa si se lasa la foc mic pana se dizolva caramelul. Se da la racit.
Se amesteca in sirop scortisoara , praful de copt stins cu zeama de lamaie si faina. Se mixeaza bine ca sa nu ramana cocoloase, apoi se toarna in tava 25 / 35 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc potrivit pentru 35 - 40 minute. Se face pentru siguranta testul scobitorii.
Intr-un vas pe foc mic se topesc ciocolata , untul si frisca lichida. Cand s-a obtinut o glazura omogena se da putin la racit apoi se repartizeaza pe cubuletele de prajitura foarte bine racita. Se presara deasupra ciocolata alba rasa, ornamente colorate de zahar sau altele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce glazurata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|