Turta dulce glazurata

Postat de madi_marin in Prajituri
28 Noi 2010 | 6089 vizualizari
Turta dulce glazurata

Reteta by Corina33. A iesit minunat de buna....

Ingrediente

  • 250 g zahar
  • 500 ml apa
  • 500 g faina
  • 1 plic si jumatate praf de copt
  • 1 lingura scortisoara macinata
  • zeama de lamaie

Glazura :

  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 25 g unt
  • 80 ml frisca lichida

 

Mod de preparare

Se caramelizeaza zaharul, apoi se stinge cu apa si se lasa la foc mic pana se dizolva caramelul. Se da la racit.

Se amesteca in sirop scortisoara , praful de copt stins cu zeama de lamaie si faina. Se mixeaza bine ca sa nu ramana cocoloase, apoi se toarna in tava 25 / 35 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc potrivit pentru 35 - 40 minute. Se face pentru siguranta testul scobitorii.

Intr-un vas pe foc mic se topesc ciocolata , untul si frisca lichida. Cand s-a obtinut o glazura omogena se da putin la racit apoi se repartizeaza pe cubuletele de prajitura foarte bine racita. Se presara deasupra ciocolata alba rasa, ornamente colorate de zahar sau altele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce glazurata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert turta dulce cu ciocolata

Postat de rocsi_1612

Desert turta dulce cu ciocolata

Intr-un bol, puneti untul taiat cuburi, de la temperatura camerei. Adaugati mierea si indulcitorul gold, mixati la viteza potrivita 2-3 minute, pana indulcitorul de topeste, dar nu de tot....

Citeste continuarea

Desert turta dulce glazurata

Postat de eumimi

Desert turta dulce glazurata

Topim untul cu zaharul si cu mierea. Lasam 5 min. la racorit si adaugam oul, cacaua si condimentele. Turnam lichidul obtinut peste faina, adaugam si bicarbonatul dizolvat in lingura de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.11.2010, 19:23
Asta e de vis!!!!
la 28.11.2010, 19:25
Ruxy....
la 28.11.2010, 19:39
Imi placeeeeeeee
la 28.11.2010, 19:42
si mieee!!
la 28.11.2010, 19:43
fetele...serviti, va rog.....

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking